Најновије

СУДАР РУСКЕ И АМЕРИЧКЕ ПАТРОЛЕ! Тенкови, оклопна возила и хеликоптер: Противници у окршају на сиријском врелом путу! (ВИДЕО)

У уторак је руска војска покушала пресрести америчка војна возила која су покушавала да путују кроз округ Ал-Маликијах у Ал-Хасаки.

Руска патрола у Сирији (Фото: РИА)

Према теренском извештају из Ал-Хасаке, трупе руске војске наишле су на америчку војску дуж једног од главних путева који воде према ирачкој граници; због тога су Руси покушали да склоне са пута америчке трупе.

У непосредној близини видео-снимка из инцидента приказана су возила руске војске и хеликоптер Ми-8 који је окружио америчка војна возила у напетом тренутку у близини града Ал-Маликијах.


У извештају који је објавио Ројтерс, инцидент је, како се извештава, резултирао рањавањем неколицине америчких војника, примећујући да повреде нису настале као резултат било какве размене ватре, а један од извора је изјавио да то био резултат “судара”.

Други званичник је изјавио да се несрећа догодила почетком ове недеље на североистоку Сирије, приметивши да су повреде биле лаке.

Пентагон није одговорио на захтев за коментар Ројтерса, а руска страна још није објавила званични коментар о овом инциденту.

Америчке и руске снаге активне су у североисточном региону Сирије, координишући своје покрете као део Механизма за спречавање сукоба, који је основан 2015. године.

Како је Кина одговорила на потенцијални напад САД-а, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА