Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! ЕУ послала поруку Приштини везану за Специјални суд у Хагу

Портпаролка Европске уније (ЕУ) за спољну и безбедносну политику Набила Масрали изјавила је да Унија очекује да ће тзв. власти у Приштини и даље остати посвећене владавини закона и мандату Специјализованих већа и Канцеларији Специјализованог тужиоца у Хагу (Специјални суд).

Бундестаг/КиМ (Фото: bundestag.de/pravda.rs)

- Ово укључује придржавање свих одредби (тзв.) Закона и Устава, које јасно дефинишу мандат и рад Специјализованих већа и Канцеларије Специјализованог тужиоца - рекла је Масралијева за Радио Слободна Европа одговарајући на питање о одлуци председника привремених приштинских институција Хашима Тачија који је од (тзв.) скупштине затражио уставне измене за продужетак мандата Специјалног суда.

Амандман из августа 2015. на основу којег је формиран суд наводи да ће мандат Специјализованих већа и специјализованог тужилаштва трајати у периоду од пет година, осим ако се обавештење о престанку мандата врши раније у складу са Законом о ратификацији међународног споразума између тзв. Косова и ЕУ.

Тачи је предложио да члан у којем се наводи петогодишњи мандат буде измењен тако да гласи да ће мандат трајати до обавештења о завршетку мандата, које ће бити објављено од стране Савета Европске уније, у консултацији са тзв. косовском владом.

Француска се придружује војним вежбама у источном Медитерану Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА