Најновије

ГЕЈТС ЈЕ ЗА ЊЕГА СИРОМАХ: Овај милијардер је сада најбогатији на свету!

Најбогатија особа на свету Џеф Безос, богатији је него што је икада био. Са порастом вредности Амазона за 2% у среду, нето вредност Безоса је већа за 4,9 милијарди долара, што 56-годишњака чини првом особом на свету чије богатство вреди више од 200 милијарди долара.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Почетком среде, Безос је прешао рекорд који је претходно био невиђен током готово четири деценије, пише Форбс.

Оснивач и директор компаније Амазон вреди 204,6 милијарди долара – готово 90 милијарди долара више од друге најбогатије особе на свету, оснивача Мајкрософта Била Гејтса, који тренутно вреди 116,1 милијарду долара.

Услед промене потрошачких навика због пандемије коронавируса, акције Амазона су од почетка године порасле скоро 80%, а нето вредност Безоса, која је 1. јануара износила око 115 милијарди долара, такође је скочила за толико.

Безосов удео од отприлике 11% у Амазону чини више од 90% његовог богатства. Такође, поседује Вашингтон Пост, ваздухопловну компанију “Блуе Оригин” и друге приватне инвестиције.

Безос би био још богатији да није прошао кроз најскупљи развод у историји прошле године. Кад се прошлог јула развео од бивше супруге Мекензи Скот, пристао је да јој да 25% свог удела у Амазону, део акције која сада вреди 63 милијарде долара.

На планети сада има више центи-милијардера него икад. Безосу, Гејтсу и Закербергу прошле године се придружио и председавајући ЛВМХ-а Бернард Арнаулт.

Иако је његова нето вредност пала на око 80 милијарди долара на врхунцу пандемије коронавируса у марту, Арнаулт је у мају вратио титулу центи-милијардера и данас вреди око 115 милијарди долара. То га чини трећом најбогатијом особом на земљи – за 90 милијарди долара је сиромашнији од Џефа Безоса.

Безос је на чувену Форбсову листу доспео још 1998. године као један од 400 најбогатијих Американаца, четири године пошто је покренуо Амазон, са богатством од 1,6 милијарди.

ЕУ спрема санкције Белорусији Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА