Најновије

ИЗДАТА ЈЕ НАРЕДБА, ПРИКЉУЧИЛИ СУ СЕ У ОДБРАНИ СИРИЈСКОГ НЕБА! Ирански Кордади стижу да се сукобе са израелским авионима Ф-16!

Руска публикација Авиа.Про објавила је у недељу сателитску слику за коју тврде да је ирански систем противваздушне одбране у близини сиријско-либанске границе.

Ирански ПВО Кордад (Фото: јутјуб)

Позивајући се на неименовани извор, публикација је објавила сателитску слику која, наводно, приказује размештање иранског система за ваздушну одбрану “Kордад-3” у близини сиријско-либанске границе.

“Извор новинске агенције Авиа.Про пружио је сателитске снимке који приказују најмање три противваздухопловна ракетна система “Хордад-3” иранског порекла на сиријско-либанској граници, одакле се врши већина израелских напада са авионима Ф-16. Ефективни домет уништавања циљева је од 75 до 105 километара, што је довољно за пораз израелских бораца у случају нових напада на Сирију”, наводи се у публикацији.

Према Авиа.Про, Исламска република је пребацивање ових јединица противваздушне одбране у Сирију могла да се изврши ваздушним путем.

“Треба појаснити да је појава иранских система противваздушне одбране у овом региону Сирије прилично велико изненађење. Сирија је до сада имала само неколико ових система и то смештених у близини Дамаска.”

Авиа.Про додаје да се појава овог система противваздушне одбране догађа само месец дана након што се Исламска република заветовала да ће побољшати ваздушну одбрану Сирије.

Хамас пали плодну земљу, Израел покренуо тенковске дивизије! Одјекују експлозије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА