Најновије

"СРАМ ВАС БИЛО" Ученик очитао лекцију професорима и власти! (ВИДЕО)

Јавна расправа о дуалном систему образовања, чеду министра просвете Младена Шарчевића, добила је занимљив заокрет када је један храбри средњошколац присутнима, професорима и министру рекао шта све са системом нашег школства не ваља.

Ученик очитао лекцију професорима и власти! (Фото: принтскрин)

- Не причам ја о дуалном систему, зато што ви ни овај обичан систем нисте у стању да направите како ваља. Људи гину овде да зараде за парче хлеба, носе пелене доле у Јури и остало... Како вас све није срамота!? - упитао је младић.

Овај младић позвао је присутне из Министарства просвете да "се дозову памети" и упутио поруку Младену Шарчевићу који наш образовни систем свакодневно уништава.

- Када се вратите у Министарство, реците министру да стави прст на чело и да се запита - шта је ово? - поручио је представницима Министарства овај паметни млади човек и покупио аплаузе присутних.

Управо због нехуманих услова попут оних у "Јури", третирања наших људи као јефтине радне снаге и немогућности да се у Србији пристојно живи млади масовно из наше земље одлазе у потрагу за бољим животом.

- Гледам своје вршњаке, пола њих ће да оде преко. Зашто? Питате се зашто 40.000 младих људи одлази сваке године? Хоћете ли да вам кажем зашто? Ви и сами знате одговор, само не желите да признате - рекао је средњошколац жустро.

Он је нагласио да је Србија "дивна земља са прелепим потенцијалима за развој, за све", али млади ће ипак одлазити у иностранство све док се овај систем не промени.

- Погледајте Шведску, какво они образовање имају, како се тамо живи. Ја сам сада из ове школе изашао, мислим надам се да ћу изаћи, пошто сте тако направили тај матурски испит да морам да црнчим четри године да бих га положио - рекао је младић.

Пред представницима Министарства критиковао је и матурске испите који су, како каже, постали претешки.

- Људи са републичким такмичењем из програмирања се муче да добију тројку на овоме. То је срамота! Срамота за све који седе овде и за све људе који су напољу у својим кућама и који стрепе да ли ће имати за хлеб, струју и воду наредних месец дана.

Он се осврнуо и на проблем пракси у средњој стручној школи.

- Оне суштински не постоје, већ се користе у сврху промоције фирми и компанија - истакао је младић.

Овај паметни млади човек очитао је професорима, држави и министру Шарчевићу буквицу и објаснио му у каквом се стању образовање у Србији налази, а сада је на надлежнима да нешто поводом трулог система и ураде.

Емотиван сусрет Амфилохија и Кривокапића после победе погледајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА