Најновије

РУСКИ АНАЛИТИЧАР УПОЗОРИО - ПРЕТИ НАМ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Ако не успеју да одрже своју доминацију САД ће предузети радикалне мере

Руски политички аналитичар Анатолиј Васерман указао је на праве циљеве којима Американци теже увођењем санкција руским гасним пројектима у ЕУ. Након распада СССР-а, Русија је заправо капитулирала пред Сједињеним Државама, што је допринело успостављању америчке хегемоније у свету.

Илустрација (Фото: Министарство одбране САД)

Међутим, у тренутној ситуацији, може се посматрати постепена транзиција из униполарног у мултиполарни светски поредак. У таквој ситуацији, Вашингтон почиње све агресивније и агресивније да се понаша у геополитичкој арени.

Анатолиј Васерман скренуо је пажњу на ову околност. Стручњак је истакао да су у Вашингтону, како би сачували свој јединствени светски статус, сада спремни да нападну не само своје противнике, већ и своје савезнике: 

“Како би сачували светски монопол, ни новац ни савезници неће бити поштеђени”, рекао је Васерман. Истовремено, експерт је на примеру америчких санкција против Северног тока 2 истакао истинске циљеве америчког бизниса, који жели да се реши не толико руских, колико европских конкурената: 

„Без јефтиног гаса из Русије, енергетски интензивна индустрија Европске уније постаће неконкурентна. Зато је САД и прекинула наше цеви за ЕУ.”

На основу такве ситуације, аналитичар је дошао до закључка да ако Американци не успеју на овом пољу, Сједињене Државе могу предузети радикалне мере за одржавање своје доминације у свету, што на крају прети светском становништву новим, трећим светским ратом.

„Све то на основу Марксових речи: могуће је изаћи из тренутне Друге велике депресије или сви заједно, или кроз рат. Нешто ми говори да ће врло мало људи бити у стању да постигне договор са тренутном елитом САД”, резимирао је Васерман ситуацију.

Русија ће одмах реаговати на појаву америчких ракета у било ком региону, више о томе ОВДЕ!

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА