Најновије

Зашто Милошевић, Шешељ, Вучић, Дачић нису помогли избеглицама из Олује?! (ВИДЕО)

Прошло је 25 година од хрватске војне акције „Олуја“, у којој је, према подацима Комесаријата за избеглице и миграције Србије, убијено и нестало више од 2 000 Срба, а протерано више од 250.000 људи. Иако се представници власти утркују ко ће да покаже већу емпатију према овом ужасном прогону Срба који су аутомобилима, камионима, на тракторима и другим пољопривредним возилима улазили у Србију, нико да се запита зашто и данас, 25 година касније хиљаде избеглица нема кров над главом, али и ко им је у овом заиста тешком тренутку помогао?!

Злочиначка акција "Олуја" (Фото: Јутјуб)

Сваке године српска власт обележава годишњицу прогона Срба из Хрватске и највише то користи за сопствени рејтинг, а када је требало да се овим људима помогне, држава се није истакла, већ је тада прикупљање помоћи за избеглице организовао Радио Б92. 

Где су тада били Слободан Милошевић и Војислав Шешељ, али и Александар Вучић и Ивица Дачић? Зашто се у то време они нису заложили за прикупљање помоћи овим измученим људима, који су оставили своја огњишта и сместили се по избегличким камповима, напуштеним имањима и становима код својих рођака? 

Хоћу да кажем велико извини што су постојали они у Србији који су у тренутку злочиначке Олује окретали главу од вас и нису довољно бринули о свом народу - рекао је 2016. године тадашњи премијер Србије Александар Вучић на манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдање и прогон Срба из Хрватске 1995. године.

Међутим, зашто се садашњи председник, тадашњи генерални секретар Српске радикалне странке, па затим и директор Спортско-пословног центра "Пинки" није као велики патриота ангажовао да помогнељудима из колоне.

Где је тада био садашњи министар иностраних послова, тадашњи портпарол Социјалистичке партије социјалиста Ивица Дачић?

Зашто се тадашњи председник Слободан Милошевић, једна од кључних личности током ратова у бившој Југославији није више побринуо за свој народ који је избегао у Србију?  

А где је био лидер радикала Војислав Шешељ тада? Био је по затворима током '95. године, али не треба заборавити да је Српска радикална странка као власт у Земуну 1997. године "учинила" избеглима, тако што им је продала земљиште Пољопривредног комбината „Напредак“ у Бусијама.

Треба подсетити да многима у данима након 5. августа 1995. године није било дозвољено да уђу у Београд, него су насилно усмеравани у друге крајеве Србије. Такође треба подсетити да су ти измучени људи лутајући Србијом вапили за смештајем, водом, храном а да се наш народ није претргао да им у тим тешким тренуцима помогне (част изузецима), а да их је на хиљаде и дан данас који немају решено стамбено питање, већ се муче по избегличким центрима.

Нашим избеглицама из Хрватске тада нису помогли они који се представљају све ово време као највећи националисти, већ "издајници" попут Радио Б92, али и разних невладиних организација... 

О јучерашњем нападу на Србе у Рашкој, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА