Најновије

ПАЛМЕР: Ометајуће је говорити о размени територија, то скреће пажњу са кључног циља!

Специјални представник Стејт департмента за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је да су САД усредсређене на подршку дијалогу Београда и Приштине који предводи ЕУ и који би требало да доведе до договора две стране.

Метју Палмер (Фото: Јутјуб)

Палмер је током разговора о приликама на западном Балкану који је организовао Балкан инсајдер, интернет портал који се бави темама везаним за подручје Балкана, указао да би ''у свом идеалном облику споразум Србије и Косова требало да доведе до узајамног признања две стране''.

- Прича о размени територија или било ком другом потенцијалном аспекту договора, скреће пажњу са кључног циља - да Србија и Косово и њихове владе седе и раде на проналажењу пута за нормализацију односа. Ми подржавамо тај процес, тако да мислим да је ирелевантно и ометајуће говорити о питањима као што је размена територија - рекао је Палмер.

Заменик помоћника америчког државног секретара је додао да се треба посветити ономе што је потребно учинити како би учесници преговора напредовали ка свеобухватном споразуму којим би, једном заувек, била стављена тачка на спор, пренео је Глас Америке.

У делу излагања о Србији и Косову, Палмер је подсетио да су две стране обновиле разговоре које воде ЕУ и Мирослав Лајчак, кога је означио као драгог пријатеља и блиског сарадника.

- Драго ми је што је тај процес поново покренут. Недавно сам се овде у Вашингтону срео са Скендером Хисенијем, представником Косова у том процесу. Много посла је пред њима, стране учеснице преговора посвећене су остварењу напретка потребног за постизање свеобухватног споразума о нормализацији односа. Такав споразум би ресетовао регион и охрабрио све државе западног Балкана које су на путу чланства у Европској унији - истакао је Палмер.

Америка уништава резерве нафте! Ово је разлог! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА