Најновије

СРБИЈА ДОБИЛА НОВЕ БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ! Ратно ваздухопловство јаче из дана у дан! (ФОТО)

Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана однедавно је ојачана набавком шест беспилотних летелица, односно даљинско пилотираних ваздухоплова Ћ-92А и ласерски вођеним авио-бомбама из Народне Републике Кине, саопштило је Министарство одбране.

Кинески дрон (Фото: mod.gov.rs)

- Набавком нових летелица Војска Србије постала је први корисник таквих ваздухоплова у региону и значајно унапредила своје способности извиђања и дејстава из ваздушног простора - наводи се у саопштењу.

За Војску Србије, додаје се, подједнако значајна као и набавка даљински пилотираних ваздухоплова Ћ-92А је и сарадња са кинеским стручњацима у домену развоја и производње домаће тактичке наоружане беспилотне летелице средњег долета - "Пегаз", као и трансфер технологија које би стручњацима Војнотехничког института омогућиле самостално пројектовање и развој беспилотних летелица сличне класе.

- Опремањем Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране даљински пилотираним ваздухопловима Ћ-92А значајно су унапређене оперативне способности овог вида војске који никад није био снажнији - закључује МО у саопштењу.

Ко је мистериозни кандидат за премијера Србије? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА