Најновије

ВУЛИН О НАПАДИМА ТАЧИЈА И ХАРАДИНАЈА: Шта очекивати од неосуђених ратних злочинаца (ВИДЕО)

Министар одбране Александар Вулин, коментаришући изјаве лидера косовских Албанаца да су таксе правична и легитимна одлука и да треба да остану на снази, изјавио је да такве ствари узнемиравају читав регион и показују одсуство било какве одговорности.

Вулин (Фото: Јутјуб)

- Шта друго можемо очекивати од неосуђених ратних злочинаца који раде све да би избегли суђење за ратне злочине и суд који је формиран у Хагу са темом ратних злочина ОВК-а. Нема ту ни мало рационалности и то показује једну ствар, а то је одсуство било какве жеље да се чак и онима које сматрате грађанима сопствене државе, да се њима нешто помогне. Овим таксама су више погодили саме себе, него нас – истакао је Вулин за Ново јутро ТВ Пинк.

Како додаје, они нису гадљиви на Србију када треба да дођу до личне користи, пример за то је што много од њих узимају пасоше наше земље.

- Ове изјаве показују одсуство било какве одговорности, па и према онима које сматрате својим грађанима, али и одсуство било какве одговорности према миру и стабилности у региону. Овакве ствари узнемиравају читав регион и чине га нестабилним – навео је Вулин.

Говорећи о политици ЕУ и реакцијама на таксе Вулин каже да се показало велико лицемерје европске политике.

- Ако нас неће Европа, има ко хоће. Ми желимо да припадамо европским вредностима, хоћемо да сарађујемо, али не по цену да ми морамо да молимо за улазак у Европу која нас не жели. Ако нас не желите, постоје и други савети и савези – казао је Вулин.

Коментаришући самит у Берлину, Вулин каже да су се у Берлину могле видети крупне политичке фигуре, као што су Меркелова и Макрон.

- То није био формат ЕУ, то су две велике моћне земље које се морају поштовати, које треба да поштујете и чији став морате да знате. У овом тренутку је и европска администрација одлазећа, сад су избори, а шта ће бити видећемо за пола године – рекао је Вулин и додао да је скуп у Берлину био масован напад на Србију.

Према његовим речима све земље које су биле у Берлину, или већина њих, су признале Косово и Метохију.

- Зато што је ишао тамо, Вучић је доказао да је једини државник на Балкану који има храбрости да води самосталну спољну политику. Он је био тамо једини који има самосталну спољну политику – оценио је Вулин.

Министар одбране је поводом панела о ратним злочинима на Косову, на којем није било Срба, а на којем су изнете чињенице за које не постоје никакви докази, као и да је силовано 20.000 Албанки, каже да Срби поштују туђе жртве, али да неће прихватити сваку лаж.

- Зато што ми поштујемо туђе жртве, то не значи да ми морамо да прихватимо сваку глупост и сваку лаж која се баца на образ нашег народа. Мислим да и ми требе да реагујемо. Тражићемо и ми то, па ћемо да испричамо своју истину о злочинима на КиМ – казао је Вулин.

Како додаје, Тачи, Харадинај и Пацоли мисле о Србима све најгоре и мисле да Срби не треба да постоје.

Американци ће нуклеарне бомбе мале снаге поставити на „Томахавке“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА