Најновије

СПРЕМА СЕ НОВА КАТАСТРОФА! БИЛ ГЕЈТС НАЈАВИО: После короне стиже нешто још горе!

На свом блогу Бил Гејтс је упозорио на опасности од климатских промена због којих би људске жртве и финансијски трошкови у будућности могли бити много већи од оних које је узроковао коронавирус.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Бил Гејтс је годинама упозоравао на потенцијалну опасност од смртоносног вируса који би могао узети милионе живота и на глобалну неприпремљеност на пандемију.

Већина људи на та је упозорења само одмахивала руком, сматрали су да је то сценарио неког филма катастрофе, али не оним који би могли да доживе у стварном животу. Ситуација с коронавирусом показала је да је Гејтс, нажалост, био у праву, а док једни слушају његове савете о начину борбе против пандемије, поборници теорије завера на њега гледају као на неког мастермајнда који стоји иза “лажне” пандемије с циљем присилног вакцинисања и чиповања људи, преноси Дневник.хр.

На свом блогу ове недеље Гејтс је упозорио на још једну велику опасност која би временом могла постати смртоноснија и опаснија и од коронавируса. Реч је о врло актуалној теми последњих година – климатским променама. Губитке живота и пропаст које данас узрокује пандемија у будућности би могла изазвати промена климе.

До тог закључка Гејтс је дошао на основу смртности од коронавируса која, како је написао на свом блогу, износи 14 особа на 100.000 људи. Због пораста температуре током следећих 40 година очекује се исти пораст смртности као и од короне. До краја века ти бројеви ће се повећавати и даље, па би смртност с 14 требало да се повећа на 73 особе на 100.000 људи. Али ако се емисије гасова стаклене баште смање, очекује се смртност од 10 особа на 100.000 људи. До 2060. климатске промене могле би да постану смртоносне као и ковид 19, а до 2100. могле би да буду пет пута смртоносније, написао је Гејтс.

Економски учинак климатских промена биће као да се пандемија дешава једном сваких десет година јер ће трошкови настали због климатских промена и улагања како би се негативни утицаји промене климе смањили бити јако велики.

Војска кренула у општу офанзиву, џихадисти нису имали куд! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА