Најновије

ОДАВДЕ КРЕЋЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Нови снимци из Северне Кореје показују да Ким активира цео арсенал који има! (ВИДЕО)

Сателитски снимци нуклеарних постројења Северне Кореје открили су огроман пораст „активности“ услед страховања да режим вец́ има могуц́ност постављања нуклеарних бојевих глава на интерконтиненталне балистичке ракете.

Војска Северне Кореје (Фото: Јутјуб)

Нове сателитске снимке хемијских постројења Северне Кореје показују нагомилавање нуклеарног оружја, што изазива глобалне страхове. Изгледа да је Ким Џонг-ун последњих месеци повец́авао нуклеарну енергију своје земље, показују последњи сателитски снимци. Нови снимак долази након што је у понедељак поверљиви извештај УН открио да се неколико неименованих земаља слаже да је Северна Кореја „вероватно развила минијатурисане нуклеарне уређаје како би се уклопила у бојеве главе својих балистичких ракета“.

Сателитски снимци Центра за стратешке и међународне студије (ЦСИС) показују да су и активност и раст у порасту у постројењу за концентрирање уранијума у ​​Пјонгансу.

Слике указују на "способност Северне Кореје да расте свој програм нуклеарног оружја", тврде аналитичари.

Висок саветник и председавајући Кореје у ЦСИС-у, Виктор Ча, објаснио је: „Постројење за концентрацију у Пјонганском уранијуму налази се око 45 км од ДМЗ у Северној Кореји.

"Производи уранијум концентрат - сировину за гориво нуклеарних реактора Северне Кореје из којих они прерађују дељиви материјал - и плутонијум и уранијум на основу својих програма нуклеарног оружја."

Др Ча тврди: "Наши снимци показују да је Пјонгјански погон прилично активан, а чини се да расте и по његовом капацитету.

"У главном погону, неке од најзначајнијих активности су подизање и изградња нових објеката, пропадање и замена кровова у целом објекту".

"Међу најистакнутијим активностима које смо приметили су ширење копова за јаловине. Она је преостала након што уствари извучете руду која у себи садржи уранијум."

"Тешко је одредити, на основу активности у овом објекту, колико нуклеарног оружја има Северна Кореја.

"Оно што знамо када погледамо ово постројење јест да нам његова активност говори да се за те реакторе и даље производи нуклеарно гориво, што само значи да они имају капацитет да шире своје нуклеарне бомбе, а не да их се одрекну."

Поверљиви УН-ов извештај сугерира да Северна Кореја вец́ има моц́ да гађа САД нуклеарним оружјем.

Главни амерички градови налазе се у дометунуклеарног арсенала Пјонгјанга, упркос напорима администрације председника Доналда Трампа да денуклеаризује корејско полуострво.

Кинези лансирали убицу носача авиона, Амери одмах одговорили! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА