Најновије

ШОК! КИНА ПРИЈАВИЛА НОВИ ВИРУС! Већ је однео седам живота, више од 60 заражених!

Док се свет и даље бори са новим коронавирусом са Индијом која се појављује као највећа жаришна тачка, нови вирус, вирус који преносе крпељи обележио је присуство у Кини.

Кинески доктор (Фото: Синхуа)

Нова вирусна инфекција убила је седам људи у Кини, заразивши више од 60 других у источној кинеској провинцији Ђангсу и Анхуи. Укључила је аларма међу здравственим службеницима у земљи, преносе индијски медији.

Познато је да крпељи носе 83 вируса. Болест узрокована вирусом коју носи крпељ јесте јака грозница са синдромом тромбоцитопеније (SFTS).

Према извештају објављеном у "Global Times", SFTS је "нова епидемија, болест природног порекла". У почетним извештајима смрт коју је изазвао SFTS приписује се денги, још једној вирусној болести која се ширила уједом комараца.

Међутим, локална здравствена комисија из Луана касније је потврдила да је смрт наступила услед јаке грознице са синдромом тромбоцитопеније, проузроковане вирусом крпеља.

Док се вирус преноси људима на уједе крпеља, здравствени званичници у Кини упозорили су на могуће преношење са човека на човека.

Крпељи су бубице које исисавају крв и живе тако што се хране крвљу сисара, птица, а понекад и гмизаваца и водоземаца. Најчешће се налазе у грмљу и трави.

Према Америчким центрима за контролу и превенцију болести, примарни симптоми вируса који преносе крпељи су:

1. грозница
2. болови и умор
3. осип

Оклопна возила у непрегледној колони долазе из Ирака! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА