Најновије

"ТО ЈЕ УВОД У ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ НА КОСОВУ!": После САД и Немачка реаговала на спорни Закон о тзв. ОВК

Након што је амбасадор САД у Приштини Филип Коснет изнео озбиљне критике на рачун закона који Приштина планира да усвоји, а који велича "ослободилачку борбу" терористичке ОВК, то су учинили и други дипломатски представници.

Шиптарски терористи (Фото: Јутјуб)

Тај закон који, уколико буде усвојен, практично уводи вербални деликт међу грађане на КиМ, данас је на дневном реду косовске скупштине.

- У демократском друштву не би било добро гушити расправе ограничавајући их кривичним законом - навео је немачки амбасадор Јорн Рохде.

Швајцарска амбасада је саопштењем изразила забринутост да би закон могао да поткопа слободу изражавања, и позвала косовске лидере да пронађу друге начине да покажу поштовање према ОВК.

- Предложени закон може да изазове застрашивање код неких грађана Косова и омета друге процесе усмерене на суочавање са прошлошћу - наводе из Амбасаде Швајцарске, преноси РТС.

Амбасадор САД у Приштини је већ једном реаговао на намеру да се овај закон донесе, а то је још једном учинио и данас, рекавши да он није у складу са основним слободама, пре свега слободом говора.

- Застрашивао би грађане, било које националности, било које етничке припадности, који желе да понуде ставове или тумачења изван главних токова, бацио вео страха и неизвесности у политичком говору и отворио врата хировитим или селективним оптужбама - оценио је Коснет у ауторксом тексту.

Иран реаговао и упутио апел против бахатог понашања америчког ловца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА