Најновије

УХВАЋЕНИ НА ДЕЛУ! Робија за америчке војнике, хтели да изазову грађански рат у земљи!

Суд у Венецуели осудио је два бивша припадника америчких специјалних снага на 20 година затвора због учествовања у неуспелом нападу на плажи чији је циљ свргавање председника Николаса Мадура, објавили су тужиоци.

Америчка војска (Фото: marines.mil)

Бивши припадници Зелених беретки Лук Денман и Ајран Бери признали су да су учествовали у операцији 4. маја коју је водио трећи бивши припадник војске САД, који је, међутим, остао у Сједињеним државама, објавило је у петак тужилаштво, преноси АП.

"Операција Гидеон" покренута је из импровизираних кампова за обуку у суседној Колумбији и у њој је погинуло најмање осам побуњеничких војника док је укупно 66 било затворено.

Бивша зелена беретка Џордан Гудро, који је управљао приватном фирмом за обезбеђење са седиштем на Флориди под називом Силверкорп, преузео је одговорност за неуспели напад.

Венецуелански тужиоци објавили су да су Денман и Бери, обојица бивши припадници америчких служби, проглашени кривим за заверу, трговину илегалним оружјем и тероризам.

Њихов случај искоришћен је на државној телевизији као доказ дугодишњих тврдњи да су САД одлучне да збаце Мадурову социјалистичку владу.

Русија и Кина оснивају нови велики савез! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА