Најновије

ВУЧИЋ: Наравно да сам против сече шуме на Кошутњаку!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је против најаве уништавања 30 хектара шуме и зелених површина у Кошутњаку због изградње стамбено-пословног комплекса.

“Наравно да сам против сече шуме у Кошутњаку. Коме нормалном може пасти на памет да удари на оазу Београда?! За протеклих осам година, колико је СНС на власти, борили смо се за пошумљавање, а не уништавање шума. Кошутњак су плућа Београда и не бисмо смели да допустимо да буду жртвована због нечијих личних интереса”, рекао је Вучић.

На простору од око 600.000 квадрадних метара у Кошутњаку требало је да никне стамбено-пословни комплекс, а инвеститор “Авала студиос” најавио је да ће бити унишено 30 хектара шуме и зеленила. Међутим, после великог притиска јавности инвеститор је саопштио да шума неће бити сечена.

Организација посвећена очувању културног наслеђа Европа Ностра Србија упозорила је да стручњаци и организације цивилног друштва захтевају да се регулацијом комплекса Авала филма обезбеди заштита јавног добра и право становништва Београда на здраву и очувану животну средину, уз поштовање процедура и планских и законских докумената.

Прочитајте ОВДЕ   да ли је српска жандармерија на Косову.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА