Најновије

КРАЈЊИ ЦИЉ ЈЕ РУСИЈА: Пентагон обелоданио своју стратегију у Европи!

Повлачење америчких трупа из Немачке уклапа се у стратегију обуздавања Русије, изјавио је шеф Пентагона Марк Еспер. – Појачавамо обуздавање Русије и јачамо (Северноатлантску) алијансу. Пребацујемо много трупа даље на исток, ближе границама Русије – рекао је Еспер за „Фокс њуз“.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Према његовим речима, већина савезника са којима је разговарао, ово сматра „добрим кораком“.

Еспер је раније саопштио да ће из Немачке бити повучено укупно готово 12 хиљада америчких војника, од којих ће већина (6,4 хиљаде) отићи кући, а остатак ће бити премештен у земље НАТО-а у Европи, укључујући Италију и Белгију.

Планирано је да се штаб америчких снага у Европи пресели из Немачке у белгијски Монс. Монс је тренутно штаб врховног команданта савезничких снага НАТО-а у Европи.

Након објаве о повлачењу трупа из Немачке, Сједињене Америчке Држава најавиле су да ће послати додатних 1.000 војника у Пољску поред 4,5 хиљаде америчких трупа које се тамо већ налазе.

Иницијативу за војно обуздавање Русије финансира амерички Конгрес последњих пет година. Она предвиђа повећање присуства америчких војника у Источној Европи на основу ротације.

Над Србима ће бити тестирана вакцина? Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА