Најновије

ПРИПРЕМАЈУ ТЕРЕН ЗА ВЕЛИКИ СУКОБ! Европа наоружава Индију, да би ратовала са Кином! Али ево ко има најбоље ловце!

Пет бораца Рафале француског порекла придружило се индијском ратном ваздухопловству прошлог месеца у великом споразуму у коме је учествовало 36 бораца, који ће у Индију до 2022. године бити у потпуности испоручени.

Ј-20 (Фото: chinamil. com.cn)

Борци Рафале стигли су, у светлу тензија између кинеске и индијске војске, које су нове борце поставиле у ваздушну базу Амбала у индијској држави Хариана.

Лист Тајмс оф Индиа изјавио је да је Индија прикупљала ове авионе како би били оперативни у близини кинеске границе у светлу тензија између две земље.

Лист је нагласио да је Француска убрзала испоруку авиона Рафале у Индију на захтев Њу Делхија, напомињући да је послата прва серија пет авиона.

У међувремену, интернетска публикација Национални интерес рекла је да ће се Рафале супротставити кинеском ловцу Ј-20, напомињући да и Индија и Кина верују да је борбени авион који имају најснажнији.

"Упркос томе, ниједан се до сада није показао у ваздушним борбама, с изузетком учествовања у ваздушним нападима на копнене циљеве."

Кина има највећу ваздухопловну силу у Азији, према часопису који је назначио да Кина убрзано повећава борбену готовост својих ваздушних снага и пролази велику борбену обуку.

„С друге стране, Индија сматра да су нови борци које је набавила из Француске (Рафале) напреднијим од кинеских бораца (Ј-20)“, рекли су они.

Иако Рафале има карактеристике невидљивости у структури и крилима која су дизајнирана тако да значајно апсорбују радарске зраке, он није класификован  борац као амерички Ф-35.

Извештај кинеске публикације Глобал Тајмс сврстава борце Рафале међу борце треће генерације, док је Ј-20 класификован као борац четврте генерације.

Напетости између Индије и Кине биле су на висини од три године након неколико сукоба дуж спорне границе у области Ладак.

Пентагон обелоданио своју стратегију у Европи! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА