Најновије

ТУРСКА ИМА ДВОСТРУКЕ СТАНДАРДЕ: Ако жели да гради пријатељске односе са Србијом, треба да промени став према КиМ

Председник Одбора за КиМ Скупштине Србије Милован Дрецун оценио је данас да је циљ спорног закона о тзв. ОВК да не сме да се говори против те терористичке организације и да власти лажне државе Косова верују да ће тај ефекат застрашивања донети одређени резултат.

КФОР на Косову (Фото: Јутјуб)

Дрецун је рекао да је предлогом закона поручено потенцијалним сведоцима да не говоре негативно против припадника ОВК, али и српском народу да то не раде.

- Видећемо да ли ће сада неки сведоци променити исказе - рекао је Дрецун.

Говорећи о некадашњем члану ОВК, који је у суботу ухапшен по Интерполовој потерници, па пуштен, Дрецун је рекао да се тиме види да се неке чланице Интерпола понашају селективно и одлучују ко ће бити задржан.

- Ово показује двоструке стандарде Турске. Са једне стране жели да буде чланица ЕУ, а са друге се понаша као друге чланице Уније које не уважавају Србију. Турска, ако жели да гради пријатељске односе са Србијом, морала би да промени свој став према КиМ, а не да даље тоне у тај глиб, јер нема пријатељских односа ако се тако понашају - рекао је Дрецун.

Када се ради о заједничким патролама КФОР-а и српске војске, Дрецун је рекао да су добре, а да албанска страна на њих гледа негативно јер желе тензије на административној линији.

Турци врбују мигранте по камповима и шаљу их на либијско ратиште! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА