Најновије

Вучић отерао фудбал код Орбана!

Фудбалска репрезентација Србије, али и клубови који играју квалификације еврокупова под патронатома УЕФА, мечеве у августу и септембру играће готово извесно у - Мађарској, јавља Директно.

Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

УЕФА је од клубова, али и нашег националног Савеза добила попуњен упитиник о тренутној ситуацији са пандемијом коронавируса, али и пре одговора са Теразија 35, донела је одлуку да се интернационални мечеви под њиховим окриљем не играју у Србији због лоше клиничке слике, али пре свега због лашних вести, информација, процена које су стизале из Кризног штаба, Владе и самог председника Александра Вучића.

У једној реченици - Алексаднар Вучић је директно отерао фудбал из Србије, код свог пријатеља Виктора Орбана у Мађарску, осим ако УЕФА за клупска такмичења не одреди неку другу земљу а помињали су се Кипар, Грчка, Пољска. У некој нормалној земљи не би бисмо морали да понављамо, али с обзиром на то да председник и његови верни сарадници имају памћење за изречене лажи попут винске мушице морамо да подсетимо да су егзилу фудбала из Србије допринели:

- Релаксирање мера због парламентарних избора.

- Дерби у Хумској са званично 16.000 навијача, реално преко 20.000, без дистанце, маски, са целим колоритом на опште згражавање света који је цео случај прозвао "Бергамо два".

- Прослава титуле Црвене звезде са 26.000 навијача.

- Предизборна СНС кампања ФС Србије отварајаћи седам дана нове терене, делећи опрему и сви у гомили без маски. На несрећу у тој акцији коронавирус су добили генерални скеретар Јован Шурбатовић и председник ФС Београда, легендарни Илија Петковић који је и преминуо услед више болести па и ковид-19.

Вучић је после избора по устаљеној пракси за ескалацију пандемије коронавируса поново оптужио народ, а затим и оправдане народне протесте, објашњавајући небулозно како је пола СНС врха корону зарадило не на изборима и слављеничкој журци већ на неком другом месту, да се навијачи на дербију нису заразили јер "звездаши нису имали шта да славе, можда јесу само партизановци који су славили" и да не набрајамо све изопачене конструкције.

Сам Александар Вучић не носи маску, ни у студију, ни напољу, све то објашњава бахато, неодговорно уз изречене лажи које више нико и не може да слуша, а камоли поброји. Зато је УЕФА и одлучила да се не коцка са Србијом јер је власт у пандемији ишла од "помрећемо, биће горе него у Бергаму", до "победићемо корону до 1. августа". Довољно им је да су видели слику са утакмица првог кола Суперлиге, не ношење обавезних маски, људи на терену, портпарола којима ту није место итд. Ако не могу и неће да испоштују свој правилник, па како ће онда строги УЕФА пропис?

Кризни штаб оставио суперлигаше да се сами сналазе

Реперезентација Србије ће почетак Лиге Нација у "Б" дивизији, група 3 започети 3. септембра у Русији, али већ 6. септембра мораће да дочека Турску у Будимпешти. Ако се ситуација не промени ни у октобру, "орлови" ће целу Лигу нација одиграти као гости, а поред Руса и Турака у групи смо и са Мађарима.

Наши клубови ће такође играти ван Србије, а УЕФА ће одлучити и где јер сем нас постоји још земаља које се воде као "небезбедне" без обзира што у званичном формулару који је попуњаван стоји само да се објасни "у каквом сте режиму путовања и карантина са другим земљама". Међутим, како стижу гласине, ни то се неће много гледати кад су српски клубови у питању. Црвена звезда прва излази на терен 18. или 19. августа у квалификацијама за Лигу шампиона, друго коло је чека 25/26. августа, док Партизан и ТСЦ у 1. колу квалификација за Лигу Европе на терен излазе 27. августа. Од 15. септембра до 1. октобра играју се и преостали мечеви у квалификацијама за еврокупове и нашим клубовима, ако уопште дођу у ту фазу, не гине играње само у гостима што ће им умногоме отежати шансе да се домогну групне фазе.

Вучић је отерао фудбал из Србије, репрезентативни код Орбана, а видећемо како ће се неодговорно понашање државе одразити на остале спортове, пре свега на кошаркашку Евролигу.

Потресне исповести спортиста о страхотама прогона Срба из Крајине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА