Најновије

РУСИ НАЈАВИЛИ ПРОДАЈУ НАДЗВУЧНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ: Су-57 стелт ловци понуђени страним клијентима! Ко ће поседовати невероватну машину?

Русија нуди пету генерацију млазног ловца Су-57 за извоз, а страна потражња ће вероватно порасти у висину након што се испуни наређење руских оружаних снага, каже индустријски директор ваздухопловног комплекса Ростек Анатолиј Сердјуков.

Су-57 (Фото: РИА)

“Мало је вероватно да ће бити значајне потражње док не испоручимо довољно машина сопственој војсци. Дакле, наш циљ број један је слање авиона руским оружаним снагама. У међувремену, ову машину нудимо странцима, спроводимо нашу рекламну кампању”, рекао је Сердјуков, не прецизирајући које би државе тачно могле постати потенцијални купци.

У мају 2019. године руски председник Владимир Путин рекао је на састанку да ће оружане снаге набавити 76 ловаца Су-57 до 2028. године.

Портпарол руске Федералне службе за војно-техничку сарадњу Марија Воробјова открила је раније да је неколико земаља послало своју званичну пријаву за куповину Су-57, додајући да је ствар у промоцији машине у току.

Су-57 је направљен да уништава све врсте ваздушних, подземних и водених циљева. Авион има надзвучну брзину крстарења, унутрашње одељке за наоружање, радио-апсорбујући слој и најновију опрему.

Да ли Русија добија суперавион, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА