Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Вучић је у великом проблему са Европском унијом због онога што је потписао у Вашингтону

Гост емисије "Међу нама" био је председник Народне странке Вук Јеремић, који је са новинарком Мајом Николић разговарао о Косову, власти у Србији и Народној странци.

Јеремић (Фото: Јутјуб)

Николић се на почетку осврнула на данашњу одлуку Влада Србије да у наредних шест месеци прекине све војне вежбе и све војне активности са свим партнерима, те подсетила на објашњење министра одбране Александра Вулина, који је рекао да се Република Србија налази под страшним и незаслуженим притиском Европске уније.

Јеремић је рекао да не би да тумачи речнике министра Вулина, јер је то нешто већ виђено, али је истакао “да је заправо цела ствар у томе, да у овоме моменту када су у Белорусији дешава оно што се дешава, повећан јако сензитивитет ЕУ”.

“Притисак је сигурно извршен, али да ли је то толики притисак да Александар Вулин или неко други не може да ноћу спава, то је већ друго питање”, казао је Јеремић.

На питање има ли овде дипломатије, он је рекао:

“Александар Вучић је од прошлог петка у великом проблему са Европском унијом због онога што је потписао у Вашингтону. И ово је моменат у коме је он направио једну тактичку одлуку. Такви притисци су постојали и раније, али је он сада из тактичких разлога проценио да му није сад нарочито мудро да додатно таласа, сутра ће опет да се врати, и нема ту козистенције или политичке дипломатије или стратегије”, рекао је између осталог лидер Народне странке.

О чему је још говорио Вук Јеремић, погледајте у видео снимку:

Суд за злочине ОВК компромитован, нестали важни документи. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА