Најновије

АМЕРИКАНЦИ СЕ ПОНАШАЈУ КАО ШВАРЦЕНЕГЕР: Лавров оплео по Вашингтону, поверење на минимуму

Шеф руског спољнополитичког ресора је саопштио да су у Москви већ навикли да неосноване оптужбе.

Лавров (Фото: mid.ru)

Оптужбе Сједињених Америчких Држава за умешаност руских званичника у ситуацију са "тровањем" опозиционог лидера Алексеја Наваљног су неосноване, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров. Министар је приметио да амерички партнери, вероватно, стављају себе изнад закона, када мисле да им се може веровати на реч.

- Чак и када је Арнолд Шварценегер рекао "верујте ми", постојало је више шанси да му верујемо, него онима који покушавају да играју Шварценегерову улогу, сада већ на међународној арени - истакао је Лавров на конференцији за новинаре након састанка Министарског савета ШОС у Москви, одговарајући на захтев да прокоментарише Помпеову изјаву.

Шеф руског спољнополитичког ресора је саопштио да су у Москви већ навикли да неосноване оптужбе. Он је навео да су представници немачке Владе саопштили да су предали званични захтев руског Тужилаштва независним судским органима и да Берлин више ништа не може да уради. Уз то, Немачка захтева од Русије да спроведе истрагу, што подсец́а Лаврова на оне "на оне преседане које су западне колеге створиле након након тровања у Солсберију и понавља историју са трагедијом малезијског боинга".

Према речима министра, руска страна не одбија сарадњу у истрази и пружа све потребне информације. Ипак, Москви су одговорили да се под сарадњом мисли на "потребу да се призна сопствена кривица".

- Ако таква логика превладава код наших западних колега, немачких и америчких, то потврђује да они себе стављају изнад закона, изнад свих, да су сви једнаки, а они једнакији, јер им треба веровати на реч - закључио је Лавров.

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео у интервјуу објављеном на сајту Стејт департмента, изјавио да када људи "виде покушај тровања дисидента, схватају да постоји значајна вероватноћа да је то дошло од високих руских званичника".

Приштина увредила Вашингтон. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА