Најновије

ДЕЦА И СТАРИ РАДЕ ПО 22 САТА У РУДНИЦИМА! Кимова диктатура не зна за границе!

На хиљаде пензинера и ђака приморано је да раде у севернокорејским рудницима како би био готов актуелни пројекат лидера те земље Ким Џонг-уна.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Деца из основних, средњих и високих школа из града Сијунг, заједно са пензинерима до 75 година старости принуђени су да скупљају калцијум карбонат и да камење мељу у прах који се користи да се изгради и офарба нова болница у Пјонгјангу, јављају дисидентски медији а преноси “Дејли мејл”.

Како се наводи, Ким Џон-ун је захтевао да болница буде готова пре 10. октобра, када актуелни режим обележава 75. година од оснивања Радничке партије.

Изградња објекта не напредује како треба због међународних санкција које су уведене Северној Кореји зато што одбија да обустави развој нуклеарног оружја и далекометних балистичких пројектила.

Руководиоци области Сијунг су у страху да не наљуте севернокорејског лидера, који према писању светски медија има обичај да шаље у радне логоре оне који га изневере. Из тог разлога, окупили су грађане и породице званичника у руднику и ставили их да раде

- Почетком јуна, кабинет и Централни комитет тражили су од рудника у Сијунгу да произведе 10 тона калцијум карбоната за пројекат изградње болница - каже неименовани извор за портал “Daily NK”.

- Рудник тренутно ради пуним капацитетом, а радници раде смене од 22 сата под надзором менаџмента. Партијски комитет који води рудник наредио је породицама да дођу и раде - додаје тај портал.

Лукашенко и Путин се састају за 3 дана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА