Најновије

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ: Шта је Трамп писао Киму?

Дугогодишњи новинар дневника Вашингтон поста Боб Вудворд, познат по разоткривању афере "Вотергејт", у својој новој књизи "Бес" износи детаље о неубичајеном односу председника САД Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Ким Џонг Ун (Илустрација: Pixabay)

Књига ће бити објављена тек наредне седмице, али је неколико америчких медија у среду објавило изводе, укључујући и делове личних писама која су Трамп и Ким разменили претходне две године, пише Глас Америке.

У писмима, севернокорејски лидер упућује велике похвале на рачун америчког лидера, којем се више пута обраћа речима "Ваша екселенцијо" и поздравља "дубоко и специјално пријатељство", чак и за време застоја у ширим нуклеарним преговорима САД и Северне Кореје.

"Чак и сада, не могу да заборавим тај историјски тренутак када сам чврсто држао руку Ваше екселенције на прелепој и светој локацији док је цели свет гледао", написао је Ким Трампу после првог састанка у Сингапуру у јуну 2018. године.

После другог самита у Вијетнаму, Ким је рекао Трампу "да је сваки минут који смо поделили пре 103 дана у Ханоју такође био славни тренутак који остаје вредна успомена".

Амерички лидер често је узвраћао похвале, па је тако након састанка у Сингапуру, Трамп Кима описао као "невероватно паметног", а Вашингтон пост наводи и да се Трамп хвалио Вудворду да му Ким "прича све" и да је између осталог описао како је убио свог ујака Џанг Сонг Таека, који је погубљен 2013. године због издаје.

Вудворд је навео да је током писања књиге имао увид у 25 писама које су разменили Трамп и Ким, мада није познато колико ће те преписке бити укључено.

За сада, у објављеним изводима из књиге нема великих изненађења када је реч о односу Трампа и Кима, а председник САД је већ објавио делове преписке. Међутим, аналитичари сматрају да писма представљају важан увид у личне особине и преговарачки стил двојице лидера.

"Интересантно је видети како се Кимове личне особине провлаче кроз та писма. Окружен послушницима целог живота и посматрач и ученик претераних излива дивљења према свом оцу и деди, Ким готово сигурно зна како да искористи похвале да би злоупотребио нечију несигурност и жељу за величином", каже Џунг Пак, бивши аналитичар Централне обавештајне агенција (ЦИА) који ради за Институт Брукингс са седиштем у Вашингтону.

Какво оружје је Америка добила, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА