Најновије

АКЦИЈА ЗА ПАД БАЛКАНСКОГ КАРТЕЛА: МУП Српске у филмској заплени тоне кокаина у Шпанији! (ВИДЕО)

У међународној акцији "Фалкуша" шпанска Цивилна гарда запленила је око тону кокаина, вредног више од 40 милиона евра, коју су пронашли на хрватској једрилици, чију су посаду чинила три хрватска држављанина

Акција Фалкуша (Фото: Јутјуб)

Акција је спроведена 8. септембра на Канарским острвима, а значајан допринос у откривању дроге дао је МУП Републике Српске који је активно био укључен у истрагу.

Истрагу је инцирала хрватска полиција, која је од почетка године на томе сарађивала са француском царином и шпанском цивилном гардом.

- Акција је усмерена према криминалним ћелијама унутар балканског картела које су се специјализовале за пружање "услуга" кријумчарења већих количина дроге, углавном кокаина, путем једрилица и јахти - наводе у МУП РС.

Акцију су подржали Еуропол, америчка DEA, британски NCA, холандска полиција и МУП Републике Српске. У релаизацију се кренуло 8. септембра када хе специјални тим шпанске Цивилне гарде у међународним водама, уз одобрење надлежних органа Хрватске, пресрео и укрцао се на једрилицу, која је пловила под хрватском заставом. Једрилица је усидрена на Канарска острва и у претресу је пронађено око 980 килограма кокаина, који је требао бити прокријумчарен за европско нарко тржиште.

- Координисано са хапшењем хрватских држављана и претресом брода на Канарима, започеле су и претреси на три адресе у Хрватској којима је пронађено и одузето више рачунара и мобилних телефона - саопштио је МУП Хрватске.

Наглашавају да се и сада, као и раније у бројним случајевима, показало да отворена међународна полицијска и агенцијска сарадња у реалном времену нема алтернативне у борби организованих криминалних група као што је "Балкански картел".

О новим кривичним пријавама у Црној Гори читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА