Најновије

ДР КОН ОЗНАЧИО ШКОЛЕ КАО НАЈВЕЋИ РИЗИК: Ево колико је ученика заражено!

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да је осморо ђака у Београду заражено вирусом корона. Др Кон је прецизирао да је петоро њих ишло у школу, док остало троје нису.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Због броја деце која присуствују настави систем образовања тренутно је највец́и епидемиолошки ризик, оценио је др Кон.

Он је, гостујући на ТВ Прва, казао да ће се епидемиолошка ситуација у школама пратити са повећаном пажњом, као и општа епидемиолошка ситуација, па ће у зависности од тога евентуално бити донета одлука о преласку на онлајн наставу.

О евентуалном увођењу карантина за повратнике из иностранства, Кон је рекао да је опција обавезне самоизолације, односно тестирања након доласка у Србију, још у разматрању.

Како је навео, не очекује да ту одлуку Кризни штаб усвоји у понедељак.

Сад већ улазимо у четврту недељу како ми у једном делу Кризног штаба упозоравамо на епидемиолошки ризик од повратника наших грађана“, рекао је др Кон.

Мера која се сада примењује је да сваки грађанин на границама добија упозорење да свако коме се појаве било какве тегобе одмах мора да се јави локалном заводу за јавно здравље, подсетио је др Кон.

То важи за наше држављане, док се странцима тражи негативан пи-си-ар тест.

Др Кон је указао да је јасно да је самоизолација нешто што је корисно у смислу преношења заразе, али да ли је то апсолутно неопходно - зависи од процене.

„Велики број наших људи се вратио из Црне Горе. Без обзира на то што је самоизолација најкориснија, ја ипак не очекујем да ће та мера бити донета, али није немогуће да на кризном штабу буде промењен став“, казао је др Кон.

Вилијам Вокер биће саветник Хашима Тачија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА