Најновије

ПЕНТАГОН ОТКРИВА: Вагнерова група изгубила авионе у Либији?

Сједињене Државе објавиле су вест о губитку два МиГ-а 29 приватне војне компаније Вагнер у Либији. Ову изјаву дала је контраадмирал и директор обавештајне службе Афричке команде америчке војске (AFRICOM) Хајди Берг. Њене речи preneo je дописник AI-Monitor-а при Пентагону Џаред Сзуба на својој страници на Твитеру.

МиГ-29 (Фото: РИА Новости)

Према речима новинара, најмање два ловца МиГ-29 срушила су се у Либији, а њима су највероватније управљали руски плаћеници. Очигледно је да је један авион изгубљен 28. јуна, а други 7. септембра 2020, пише новинар.

Бергова је такође рекла да су „руски ловци“, претпоставља се МиГ-29 или Су-24 Fencer, извели ваздушне нападе на Либију.

Дана 8. септембра у Либији је оборен ловац МиГ-29 под контролом пилота који говори руски језик. Ко је тачно оборио ловца, није пријављено. Шеф Одељења за морал Либијске националне војске (ЛНА), генерал Халид Махјуб, рекао је да видео снимак не одговара стварном стању ствари.

Према извештају експертског комитета за надзор санкција УН-а, маја ове године руска приватна војна компанија Вагнер пребацила је у Либију 800 до 1200 бораца, униформе и два оклопна транспортера како би подржала ЛНА.

Ново америчко оружје можете видети ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА