Најновије

РУСИЈА И КИНА ЈЕДНОГЛАСНО: Не прихватамо нелегитимне једностране акције Вашингтона

Русија и Кина приметиле су деструктивност поступака Вашингтона, који подривају глобалну стратешку стабилност и подстичу вештачку напетост у различитим регионима света, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Лавров и Ји (Фото: Министарство спољних послова Русије)

„Приметили смо деструктивни карактер поступака Вашингтона који подривају глобалну стратешку стабилност. Као резултат тих поступака, повећавају се тензије у различитим регионима света, укључујући дуж граница Русије и Кине. Наравно, ово нас забрињава и ми се противимо таквим покушајима подстицања вештачке напетости“, рекао је руски министар на конференцији за новинаре након састанка са кинеским колегом Ванг Јијем.

Лавров је додао да су они с тим у вези констатовали да „такозване индо-пацифичке стратегије, како су их осмислили њихови иницијатори, само доводе до нејединства држава региона“ и стога могу довести до озбиљних последица по мир, безбедност и стабилност у азијско-пацифичком региону, констатовао је Лавров.

Лавров је додао да се Москва и Пекинг, такође, противе једностраним корацима Сједињених Америчких Држава против Заједничког акционог плана о иранском нуклеарном програму и да су поступци Вашингтона нелегитимни.

„Данас смо разговарали о ситуацији око заједничког свеобухватног акционог плана. Наравно, Русија и Кина, попут огромне већине чланица Савета безбедности УН... не прихватају америчке покушаје да се демонтира овај кључни међународни споразум“, рекао је Лавров.

Он је истакао и да Москва и Пекинг не прихватају нелегитимне једностране акције Вашингтона које се спроводе у ситуацији око иранског нуклеарног програма.

Чега се у САД највише плаше, сазнајте ОВДЕ

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА