Најновије

АНАЛИТИЧАРИ ОТКРИВАЈУ: Неко тако снажно лобира у тајности за Москву да сви потези Запада користе само Русији

Руски политички аналитичари коментаршу тренутну ситуацију у Белорусији и указују на могућност да се она у потпуности заштити од „обојене револуције“.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Први талас нереда, који је избио на основу незадовољства људи резултатима председничких избора у Белорусији, почео је да јењава.

Међутим, ова необична победа реизабраног шефа белоруске државе Александра Лукашенка привремене је природе и ако не буде могао у потпуности да искристи све њене предности, у блиској будућности страни покретачи белоруских протеста задаће још један ударац, који може бити кобан по шефа државе. 

Управо на то је недавно указао украјински политички аналитичар Анатолиј Васерман, коментаришући актуелна дешавања у суседној држави.

„Мислим да је Лукашенкова победа привремена“, рекао је Васерман, а затим описао једини могући сценарио да се белоруски народ коначно ослободи претње са запада, као и њиховог мешања у унутрашњу политику земље:

„Белорусија ће се решити претње тек када са Русијом постане једна држава али не само формално и на паприру него и у стварном животу. У супротном Белорусији следи цепање и пропадање. 

У том контексту, политички аналитичар је приметио да у таквом сценарију Лукашенко можда заправо неће напустити белоруску политичку арену, поставши „представник председника Русије у будућем Западном федералном округу“.

Међутим овде постоји још једно комплексно питање које је толико чудно да то западни аналитичари нису у стању да схвате нити анализирају.

Већ неколико година постоји дилема међу руским алтернативним аналитичарима зашто Запад чини такве потезе против Русије да их ни сам Путин не би боље режирао и наместио.

Прво питање Косова и Крима

Косово по свим анализама које имају логику не треба Западу за било шта и њихова тежња да га одвоје од Србије имала је сврху пре 20 година када су биле сасвим другачије геополитичке прилике.

Сада у новом светском поретку који креирају Кина и Русија, а Америка је у значајном одступању, Косово овако слабој и све слабијој ЕУ не треба за било шта. Чак је и примање Црне Горе у НАТО и одсецање Србије од Русије потпуно ирелевантно.

Било ко да победи на изборима у САД не може зауставити значајно пропадање економије и за неколико година ће бити принуђени да позатварају већину бескорисних база у свету. Међу њима је и Бондстил.

Међутим, случај отимања Косова, дао је изненада адуте Русима да узму Крим који је и иначе вековима припадао Русији. Иако аналогија није иста као у примеру Косова, Крим је враћен у састав Русије по принципу “када можете ви Косово, можемо и ми Крим”

Друго – Украјина и Донбас

Рат у Донбасу је послужио Русији да узме најбољи део Украјине и држи га у замрзутом стању које највише одговара Русији јер спречава Украјину да у ЕУ аплицира за било шта.

Дакле, Запад је режирао догађаје у Украјини као и на Косову а корист је једино имала Русија.

Треће – Питање Белорусије

После свих дешавања у Белорусији и самом Лукашенку је јасно да мора припојити државу Русији и да је то једини начин да је спасе од пропасти. До тада Лукашенко је водио политику уцене Русије и кокетирања са Западом што му се обило о главу.

Аналитичари сматрају да су све ове ситуације биле у Путиновој глави као комбинација за добитак. Аналитичари се чак питају, ко то на Западу може да креира све те тако глупе комбинације које су добитне за Путина.

У Америци су још за време Обаме постојали аналитичари који су сматрали да Руси имају снажан лоби у САД који тајно ради за Русију, јер све чињенице говоре да Запад све потезе које вуче иду у прилог Русији.

О глупим потезима са Наваљним ћемо у неком од следећих чланака.

Трампу усред председничке кампање стигле изненађујуће вести! Више о томе ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА