Најновије

ГРЧКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА РАТ СА ТУРСКОМ? Мицотакис најавио више војника, фрегата, торпеда, пројектила!

Како је најавио премијер Грчке Киријакос Мицотакис, та земља ће ојачати своје оружане снаге куповином нових система наоружања и повећањем броја професионалних војника за 15.000 током наредних пет година, у ситуацији када владају повишене тензије између Грчке и Турске у источном Медитерану.

Ратни бродови (Фото: pixabay. com)

Конкретно, Грчка ће набавити 18 ловачких авиона "рафал", који ће заменити већ времешне "мираже 2000", као и четири нове фрегате, уз ремонт четири већ постојеће, затим четири поморска хеликоптера "ромео", противтенковско наоружање за копнене снаге, торпеда за ратну морнарицу и пројектиле на навођење за ратно ваздухопловство, наводи "Екатимерини".

Мицотакис је ово најавио у суботу, у говору којим је требало да отвори Међународни сајам у Солуну, који је због пандемије корона вируса отказан, али је грчки премијер ипак одржао говор о економској политици за наредну годину.

Број присутних у публици био је ограничен на 50, а сви су носили заштитне маске и придржавали се мера физичког дистанцирања.

Он је рекао да ће грчка привреда добити финансијску ињекцију вредну 6,8 милијарди евра, и истакао да промена приоритета у корист издатака за одбрану не значи и промену економских циљева.

Америку чека рат огромних размера! Губици ће бити слични онима из Другог светског рата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА