Најновије

Путин: Русија ће обезбедити Белорусији кредит од 1,5 милијарди долара

Русија намерава да Белорусији обезбеди државни кредит од 1,5 милијарди долара, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: ria.ru)

Након састанка са белоруским председником Александром Лукашенком у Сочију, Путин је истакао да је договорено да ће Русија у овом тешком тренутку обезбедити Белорусији државни кредит у износу од 1,5 милијарде долара.

- Ми ћемо то испунити. Сада, колико је познато, наши министри финансија раде на овоме на професионалном нивоу - прецизирао је Путин.

Он је подсетио да је руски премијер Михаил Мишустин раније одржао успешне преговоре у Минску о свим областима сарадње две земље, укључујући и финансијску.

Путин је нагласио да очекује да ће се информације о кредиту одразити на финансијском тржишту, преноси Спутњик.

- Нисам случајно поменуо кредит који Русија планира да обезбеди Белорусији у најскорије време. Надам се да ће се то одразити и на финансијском тржишту - рекао је руски председник.

Путин је оценио да је предлог о реформи Устава, који је изнео председник Белорусије Александар Лукашенко, логичан, благовремен и адекватан.

Он је изразио уверење да ће, с обзиром на Лукашенково искуство у политичком раду, посао на реформи Устава бити организован на највишем нивоу, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Председник Русије након састанка са Лукашенком донео неочекивану одлуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА