Најновије

ЗБОГ СТРАХА ПУКЛИ МИЛИОНЕ: У Немачкој 26.000 респиратора и остале опреме чами неупотребљено у складиштима! (ВИДЕО)

У немачким складиштима таложи се медицинска опрема набављана у паници по избијању пандемије, а на које су потрошене огромне паре и сада је једино решење да се опрема поклања, пише Дојче веле и додаје да на тржишту више не влада велико интересовање.

Корона (Фото: Јутјуб)

Почетком године немачко савезно Министарство здравља поручило је преко 26.000 респиратора и тако намеравало да удвостручи број кревета интензивне неге опремљених овим уређајима, међутим, ни постојећи капацитети нису били ни изблиза попуњени.

Како се наводи, већ око месец дана по избијању пандемије, прве приватне клинике су сасвим уклониле такозване ковид-станице јер им се није исплатило да их држе због малог броја пацијената, и болнице су се брзо вратиле у редовни режим обављајући раније одложене операције.

Око 200 респиратора донирано је Француској, Италији и Шпанији, а укупно 334 Босни и Херцеговини, такозваном Косову и Северној Македонији.

Слично је са маскама којих је подељено 278 милиона, између осталог и балканским државама.

Према наводима Министарства здравља, до краја идуће године ће у Немачку стићи још 4,2 милијарде хируршких маски и 1,7 милијарди маски са филтером.

Док је у марту и априлу владала несташица и средстава за дезинфекцију и једнократних маски, цена једне маске често је прелазила евро, а данас се оне свуда могу наћи у великим паковањима за четрдесетак центи по комаду.

Критичари пребацују министру здравља Јенсу Шпану брзоплето трошење стотина милиона евра.

Додаје се да је одобрење за тај трошак без много премишљања дало је и Министарство финансија, мада су у марту и априлу цене експлодирале због глобалне потражње, пише Дојче веле.

Председник Русије након састанка са Лукашенком донео неочекивану одлуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА