Најновије

ОВАКАВ РАТ НИКАДА НИСМО ВОДИЛИ: Генерал Браун упозорио Американце на најгори сценарио! (ВИДЕО)

Долазећи шеф особља америчког ваздухопловства УСАФ, Чарлс Браун Јр., изјавио је да ће следећи могући “будући рат” у који ће САД бити укључене изгледати сасвим другачије од многих ратова које је Вашингтон водио у посљедњих 20 година.

Генерал Браун (Фото: Јутјуб)

Будући оружани сукоб против блиског противника, вероватно Русије или Кине, “не би остао далеко од наших обала” и више би био “сличан добу Другог светског рата”, тврди Браун у свом програмском раду за ову војну грану.

Да би се припремило за сукоб, ваздухопловство би се морало опростити од неких својих старих стратегија и опреме, као и старијих програма, како би прихватило релевантну технологију и стратегије, закључио је он. Ово је за ову грану све важније, с обзиром на то да ће њен буџет вјероватно бити ограничен у односу на претходне године.

“Вероватно ће за будуће буџетске притиске бити потребне најтеже одлуке о структури снага у генерацијама. Не можемо избјећи те одлуке. Претходне одлуке не дају резултате који су нам данас потребни због брзо промјењивих елемената такмичења са Кином и Русијом“, тврди Браун.

За разлику од претходне администрације, амерички председник Доналд Трамп и његова администрација непрестано сугеришу да су Русија и Кина највероватнији „блиски противници“ с којима би се Америка могла суочити у будућем оружаном сукобу, иако ниједна нација не показује било какав облик војне или територијалне агресије на САД.

Промена положаја праћена је одлуком Вашингтона да подстакне улагања у развој новог нуклеарног оружја и у модернизацију постојеће нуклеарне технологије. Трампова Бела кућа такође је 2019. године одлучила да се одрекне кључног споразума са Русијом из совјетске ере, којим је забрањен развој и производња балистичких пројектила кратког и средњег домета, под изговором наводних кршења са руске стране, најављујући стварање нових нуклеарних ракета убрзо након тога.

Снимке серије напада на турске војнике на северу Сирије погледајте ОВДЕ.

Извор: Логично

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА