Најновије

НОВИ ДОСИЈЕИ ОВК: Харадинајев надимак ''Муња'' јер је побегао као муња

Организацији ратних ветерана (ОРВ) ОВК достављени су данас нови досијеи, речено је на конференцији за медије те организације, током које је наглашено да особа која је донела досијее није иста као први пут, пише Љајми.

ОВК (Фото: Flickr)

Из ОРВ ОВК су истакли да су чак покушали и да зауставе ту особу, али да нису успели, преноси Косово онлајн.

"Назвали смо га Муња 2, јер је човек побегао као муња, у 15.30 донео документа, а пар наших колега нису могли да га стигну и виде ко је", речено је на конференцији за медије.

Председник ОРВ ОВК, Хисни Гуцати, медијима је показао документа која, како тврди, доказују комуникацију између званичника Специјалног суда, са српским тужиоцима и људима из полиције, пише Љајми.

"Раније смо говорили да Специјални суд углавном сарађује са српским тужилаштвом и Специјалним судом Србије за ратне злочине. Показаћу вам два папира на српском језику. Милорад Вељовић је генерални директор полиције у Србији који сарађује са тужиоцима Суда. Нисмо их проверили јер су стигли у 15.30 великом брзином", рекао је Гуцати.

Заменик шефа ОРВ ОВК Насим Харадинај, рекао је да је било преко 130 дописа са директором српске полиције и другим српским званичницима.

"Ово је велики апсурд за међународну институцију. Ово не личи ни на судове у џунгли. Видео сам да је Клинт Вилијамсон имао 57 преписки са Вукчевићем. Постоји 130 преписки са директором полиције. Затим 37 са Драгољубом Станковићем. Све ове преписке говоре о Дреници, Јабланици, Клечку и другим. Ради се о директној сарадњи са људима из Милошевићевог апарата. На овај начин их амнестирају и истражују Албанце", рекао је Харадинај.

Зашто Србима у Федерацији БиХ прети нестанак, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА