Најновије

КУПУЈТЕ ОРУЖЈЕ, САМО ТАКО МОЖЕМО ОДБРАНИТИ ТРАМПА, БАЈДЕН НЕ СМЕ БИТИ ПРЕДСЕДНИК: Шок порука важног човека у САД

Мајкл Капуто, функционер америчког Министарства здравља и социјалних услуга задужен за односе са јавношћу, оптужио је владине научнике да подривају борбу против коронавируса да би помогли Џоу Бајдену да победи на новембарским председничким изборима.

Трамп (Фото: flickr. com)

Капуто је истовремено позвао присталице Доналда Трампа да „купују муницију“ да би били спремни за пораст насиља након председничких избора.

Како наводи антитрамповски дневни лист The New York Times, Капуто је преко Фејсбука оптужио Центре за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) да у својим редовима крију „одред отпора“ који ради на дискредитацији Трампа. Прецизирао је да их не занима да ли ће то довести до повећања броја жртава од КОВИД-19.

Навео је да се припадници тих тајних `одреда` састају по ресторанима и кафеима где планирају „нападе на Трампа“.

У наставку је био још одређенији:

„Међу научницима који раде за нашу владу, има и оних који не желе да се у Америци побољша ситуација са епидемијом све док Џо Бајден не постане председник“.

Закључио је речима: „Пустити људе да умру како би могли да промене председника државе тежак је грех. Сви који су умешани у ту заверу отићи ће дођавола“.

Капуто је Трампове присталице овако упозорио да се припреме за „оружани устанак“:

„Актуелни председник ће победити, али ће демократски кандидат Џо Бајден одбити да призна изборне резултате као валидне. По целој земљи се увежбавају борбени одреди који ће имати задатак да оружјем спрече Трампов други председнички мандат. Када Трамп одбије да одступи, пуцњава ће почети... Ако поседујете пиштољ, купујте метке, даме и господо, јер ће их бити тешко добити.“

Исти лист оцењује да је Капутов тон „дубоко злослутан“ и наводи да је још рекао: „Верујем да разумете да ће морати да ме убију и, на жалост, мислим да се ствари ка томе и крећу“.

Цитиране Капутове речи само су, у суштини, заоштрена верзија неких Трампових изјава.

Обојица владине научнике и здравствене званичнике називају "нелојалним", доводе у питање поштен исход предстојећих избора и `набацују` да се левичарске групе тајно спремају да испровоцирају насиља у Сједињеним Државама.

Капуто координира функционисање службе са 80 хиљада запослених која је у средишту борбе против пандемије.

Редак снимак слетања МиГ-29К на писту носача авиона погледајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА