Најновије

СРБИЈОМ ЋЕ ВЛАДАТИ ЖЕНЕ: Поред премијерке Ане Брнабић, у Немањиној 11 биће и пет министарки, једно име изненадило!

Нова влада Србије, која ускоро треба да буде формирана, имаће много више жена на министарским позицијама него претходне, а по свему судећи, њу ће и водити једна жена, досадашња премијерка Ана Брнабић, сазнаје „Ало!“ из добро обавештених извора.

Влада Србије (Фото: srbija.gov.rs)

Већина актуелних министарки из табора Српске напредне странке задржаће своје позиције, тврде саговорници, а придружиће им се још најмање три. Реч је о Маји Гојковић, актуелној председници парламента која ће готово извесно стати на чело Министарства културе и информисања.

Осим ње, озбиљне кандидаткиње за улазак у нову владу из табора СНС-а, ако је судити по писању медија, јесу и посланица Марија Обрадовић и донедавна председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

И коалициони партнери СНС-а утицаће на то да Србија добије женску владу. Наиме, лидер СДПС-а Расим Љајић је одавно најавио повлачење, а како се сазнаје, сва је прилика да ће министарство које ће припасти његовој странци водити нека од дама из СДПС-а, највероватније Татјана Матић, потпредседница те странке.

Број жена у влади могао би бити увећан и ако део владајуће коалиције постане и СПАС Александра Шапића. Према сазнањима, СПАС ће министарско место, ако га добије, поверити Марини Рагуш.

Иначе, већи број жена у влади, као и уосталом у Скупштини и локалним самоуправама, не треба да чуди с обзиром на то да је и сам Александар Вучић, председник Србије и лидер Српске напредне странке, увек истицао да су жене одговорније од мушкараца.

- Ми мушкарци, када нам је вода изнад главе али успемо само мало да се дигнемо, ми бисмо опет да показујемо мишиће и правимо неодговорне потезе, а жене су много разумније и одговорније, гледају у будућност - поручио је Вучић пре три године и још тада истакао да је уверен да ће у будућности бити још већи број марљивих жена у власти.

Политиколог Јелена Вукојичић наводи да је изузетно похвално то што су жене коначно почеле да доминирају политичком сценом након што су деценијама, па и вековима биле потпуно скрајнуте и потцењиване...

- Политика се традиционално, стотинама година посматрала као поље које припада мушкарцима и још увек има оних који је тако доживљавају иако нема објективног разлога за то јер је она област која се бави животом и сви ми зависимо од ње. Ова власт, првенствено председник Вучић, издигли су се изнад свих тих предрасуда, показали да жене не сматрају мање способним и у овом моменту на важним положајима у нашој земљи налазе се жене, воде и Скупштину и Владу, а и у највећој странци СНС има много жена на високим страначким функцијама. Веома је похвално што ће и у будућој влади седети још више жена него у претходној. Управо постављањем жена на тако високе положаје ради се на разбијању свих предрасуда у друштву којим се половина становништва гура у други план, а и шаље се јако лепа слика у Европу и свет - наводи она.

Ниш и Ужице први пут у историји добили жене на челу града

Ниш је крајем августа добио прву градоначелницу у својој историји, у питању је Драгана Сотировски (СНС) која ће у наредне четири године бити на челу овог града. Др Јелена Раковић Радивојевић (СНС) прва је градоначелница у историји Ужица.

Биће и нових мушких лица

Нова влада добиће и мушко појачање, у министарским фотељама, спрекулише се, први пут ће се тако наћи досадашњи градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Привредне коморе Марко Чадеж и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.

Вучићев режим ускоро купује Гејтсову вакцину за Србе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА