Најновије

АБАЗОВИЋ ПОЗВАО МИЛА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ! Европски Лукашенко је пропао, он је политичка прошлост и ту треба ставити тачку

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић председника Црне Горе Мила Ðукановића види као "политичку прошлост" и сматра да би било коректно да поднесе оставку.

Aбазовић је за Ал-Џазиру рекао да је "европски Лукашенко пропао", да је ДПС на издисају и да би требало да се одрже председнички избори у Црној Гори.

Говорећи о инцидентима у Пљевљима, Абазовић, који је јуче посетио тај град, рекао је да Црна Гора никада није изашла из 90-их, преносе Вијести.

"Јуче сам био у Пљевљима, немили догађаји и синоћ су се поновили, али шта ћете, ми никада нисмо ни изашли из 90-их. Ми смо први пут у својој историји променили власт пре три дана, ако је неко мислио да ће се то десити уз руже, аплаузе и фанфаре, то није било логично размишљање. Жао ми је што се све дешава, али ја овде видим и руку власти", рекао је Абазовић.

На питање да ли су се његови потенцијални коалициони партнери дистанцирали од политике 90-их, као што је то урадио Ђукановић, Абазовић је рекао да не зна да ли су се дистанцирали и да му је жао ако нису и истакао да је његова коалиција поставила једноставне и јасне услове за формирање власти.

Он каже да није сигуран да је Ђукановић спреман да се повуче на миран и достојанствен начин, иако сада, како наводи, тражи начине и путем подизања тензија везано за националне заједнице.

"Мислим да је ДПС на издисају и да су ово последњи трзаји да покушају преко притисака на мене лично или можда неким инцидентима да мало промени вољу, али мислим да је то све осуђено на пропаст. Мило Ђукановић је политицка прошлост и ту треба ставити тачку. Коректно би било да поднесе оставку и да имамо нове председничке изборе. Европски Лукашенко је пропао", поручио је Абазовић.

Он је додао да су они који су поражени на изборима учествовали у ратним дешавањима у БиХ.

"Ми се против те политике боримо, против политике која је ратовала, која је произвела све ово што до сада нисмо успели да превазиђемо. Много се негативних емоција наталожило на људима у 30 година и многи који су се осећали као мањина, а који се у овом тренутку осећају као већина, имају можда и неку фрустрацију коју желе да демонстрирају, што ја апсолутно не поздрављам и критикујем", поручио је Абазовић.

Како је руска ПВО реаговала против Израела у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА