Најновије

АМЕРИЧКА ОСВЕТА РУСИМА У СИРИЈИ: Крећу авиони, хеликоптери и оклопна возила (ВИДЕО)

Три недеље након што је руски оклопни транспортер "ранио" седам америчких војника, САД су објавиле да су на североисток Сирије послале пешадијска борбена возила Бредли, напредне радаре и патролне ловце, пише Њујорк Тајмс.

Појачање од стотинак војника показује демонстрацију силе као одговор на сукоб са руским оклопним возилима прошлог месеца, који је „изненадио“ америчке команданте, а а део америчких војника је после тога смештен у болничке кревете.

„Војска је у петак рекла да шаље Бредли оклопна возила, напредне радаре и више патролних авиона ловаца на североисток Сирије три недеље након што су руска оклопна возила ударила на америчку копнену патролу и повредила седам америчких војника“, наводи се у чланку Њујорк Тајмса.

„Ове акције су јасна демонстрација америчке посвећености заштити коалиционих снага“, рекао је капетан Бил Урбан, портпарола Централне команде оружаних снага САД.

Додатна размештања укључују неколико борбених возила пешадије Бредли, истих војних возила која су послата у регион прошлог септембра.

Такође су послати надзорни радари за праћење руских хеликоптера, а уведене су проширене патроле борбених авиона и хеликоптери Апач за подршку америчким копненим снагама.

Демократе су ову епизоду одмах схватиле као још један пример Трамповог неуспеха да се супротстави све већој „агресивности“ Русије према Западу, укључујући „мешање у овогодишње председничке изборе“ и „награђивање авганистанских побуњеника за убиство америчких војника у Авганистану“, наводи Њујорк Тајмс.

Какав паклени план су Русо открили у Сирији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА