Најновије

ИЗ КРЕВЕТА НА ТВ: Министар и генерал полиције уживо о швалерацији! Па где ми живимо?!

Емисија "Хит твит" из недеље у недељу обара рекорде у злоупотреби националне фреквенције Пинка која се у законима и медијским приручницима дефинише као јавно добро и која се, у нормалним државама, уколико емитер не поштује јавни интерес у свом програму - одузима. У Србији се, пак, фреквенција користи за упознавање јавности са приватним животом јавних службеника. Последњи у низу примера је синоћња емисија у којој је генерал полиције Драгиша Симић причао о вези са Љупком Стевић, а министар спољних послова Ивица Дачић навијао за њихово помирење. И то све након што је видео у којем певачица разбија аутомобиле полицајцу постао виралан.

Дачић и Симић о швалерацији (Фото: Јутјуб)

Стари знанци, још из времена док је Дачић био главнокомандујући у Министарству унутрашњих послова, а Симић начелник Управе за саобраћајну полицију, опуштено ћаскају о егзибицијама из кревета, ремећењу јавног мира и реда, уништавању имовине и прислушкивању генерала полиције! У прајм тајму на телевизији уживо, националној фреквенцији. У цивилизованом друштву и мањи разлози су повод за оставке, бег из јавног живота, а код нас се одлично уклапају у ријалити од државе.

Па, браво!

И тако уместо да се у емисији дебатује о проблемима грађана, нпр. селидби амбасаде Србије у Јерусалим о чему Дачић "нема појма", решавању проблема изазваним пандемијом коронавируса или изласку из кризе која ће тек уследити, главна тема на Пинку била је расечена усна генерала Симића и питање "да ли му је то успомена од Љупке Стевић".

- Поприлична је штета, није превелика, али добро. Ја до сада нисам одговарао на позиве медија, први пут да кажем, јесте, закачила ме ноктом, плод њене љубоморе. Зашто да не дођем? Већ дуго се пише о мени у тој жутој штампи и напокон да кажем нешто о себи и својој каријери. Жене се солидаришу са Љупком, ја не бих да улазим у то и не мислим да је њен гест исправан. Само истина и никако више. Нисам ни сигуран да ме је прислушкивала - рекао је генерал полиције, као да прича у кафани са друштвом, а не уживо на телевизији. 

Такође, Симић је у емисији рекао да овај скандал не би требало да утиче на његову полицијску каријеру те је отуд непознато због чега је онда пристао да о њему говори на телевизији. Мотив Жељка Митровића и Верице Брадић је и више него јасан, али његов - и не баш, нарочито ако се има у виду да је недавно постао деда.

- Приватни живот је моја ствар. То није важно. Ово је веома непријатно. Недавно сам постао деда, неугодно ми је. Иза мене је тежак период, да објасним жени и деци шта се десило... Она сад има забрану приласка - закључио је генерал, док се надовезао Ивица Дачић, који је такође био у емисији.

- Да не познајем њега и Љупку помислио бих да су то намерно урадили. Нико није безгрешан. Сви ће сад да га осуђују, а нико није светац. То је последица велике љубави, убеђен сам да ће они да се помире - казао је Дачић, сасвим сигурно планирајући "тезгу" за журку помирења.

Ипак је он први певач Владе Србије.

Међутим, након рекламног блока, а пре него што су схватили да су се вратили у програм, Дачић је отишао од теме љубави и вратио се оној омиљеној у политичком животу Србије - варању.

- Реци ми, јеси се ти чуо са женом? Шта ти каже? - упитао је Ивица Драгишу, док Симић није стигао да му одговори, јер је схватио да је програм поново почео да се емитује, након чега је констатовао да му овај скандал није био потребан.

До следеће епизоде - варања уживо.

Мило прети ратом и зове на оружје! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА