Најновије

ГРЕНЕЛ У БЕОГРАДУ! Новинар му поставио необично питање, па добио неочекиван одговор!

Специјални саветник председника САД Ричард Гренел поручио је данас новинарима, у амбасади САД, да "обожава скептицизам", какав је подразумевало питање једног новинара на прес конференцији - шта је данас уз посредство САД ново потписано по питању сарадње српске и косовоске привредне коморе, када већ постоји споразум из 2013. године.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

Обожавам скептицизам и треба да будете скептични, да ово не би остале само речи на папиру - рекао је Гренел.

Истакао је да су америчка влада и администрација председника Доналда Трампа веома нестрпљиви по питању реализације оног што је договорено у Вашингтону.

- Држите нас за реч - пручио је Гренел.

Сада смо ми на потезу

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је казао да је споразум из 2013. подразумевао сарадњу између комора по питању откањања свакодневних баријера у пословању, као што су међусобно признавање лабораторијских тестова, као и фитосанитариних и ветеринарских сертификата, те решавање проблема за поштанске услуге, железницу и друго, као и повеизвање компанија.

- Ми смо од 2013. до данас листу доста добро испунили и помогли бизнису да функционише, помогли у тешким временима да се посао одвија и склапају заједничке компаније, као и да се одвија трговина - истакао је Чадеж.

Објашњава да је данас потписана заједничка изјава да се направи тим који ће се бавити подршком имплементацији онога што су потписали председник Србије Александар Вучић и Авдулах Хоти.

- Да видимо на који начин приватни сектор може да помогне реализацији, да нађемо експерте и да имамо компаније које ће бити зједно са нама из области логистике, енергетике, ИТ ... које могу да дају допринос у разним областима - навео је Чадеж.

Поручио је да је сада остало да ми обавимо наш део посла, а то је реализација пројеката.

Израелски авиони кренули према сиријско-либанској граници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА