Најновије

Непробојни зид: С-400 и „Панцир С“ одбили снажан ваздушни ракетни „напад“ (ВИДЕО)

Противваздушни системи С-400, „Бук-М2“ и „Панцир-С“, као и ловци Су-30СМ успешно су одбили снажан ваздушни ракетни напад на полигону Ашулук у оквиру стратешких војних вежби „Кавказ 2020“, преноси телевизија „Звезда“.

С-400 (Фото: Јутјуб)

„Око 20 авиона Су-34, Су-24М, Су-30СМ, МиГ-29СМТ и других, који су имитирали авионе који су нарушили ваздушни простор, имали су задатак да савладају ПВО системе Јужног војног округа и да условно униште радаре, положаје противавионских ракетних снага и аеродроме“, саопштило је руско Министарство одбране.

Истиче се да су се авиони условног противника приближавали метама на висини од 50 метара брзином од 200 до 2.000 километара на час.

 

Пилоти су деловали појединачно и у паровима. Након откривања летелица условног противника које су се приближавале, ловци Су-30СМ су подигнути како би их пресрели.

Против авиона који су нарушили ваздушни простор употребљене су противавионске навођене ракете и навођено ракетно авионско наоружање.

„Јединице противавионских ракетних система С-400 и 'Бук-М2', противавионских ракетних система 'Панцир С' и посаде ловаца Су-30СМ уништиле су све ваздушне мете“, наводи се у саопштењу.

 

Војне вежбе „Кавказ 2020“ одржавају се од 21. до 26. септембра на територији Јужног војног округа и на Црном и Каспијском мору.

 

Да ли се у Србији поново уводи ванредно стање због Ковида-19 сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА