Најновије

ОНИ СУ ЗАГОСПОДАРИЛИ ЦРНИМ И КАСПИЈСКИМ МОРЕМ: Фантастични призори војних вежби "Кавказ-2020" (ВИДЕО)

Велике стратешке командно-штабне вежбе „Кавказ-2020“ грме на полигонима Русије, маневри се изводе на унутрашњим полигонима Јужног војног округа, копненим авијационим полигонима, као и у водама Црног и Каспијског мора.

"Кавказ-2020" (Фото: mil.ru)

На полигону Капустин Јар у Астаханској области тренутно је у току припрема за следећу фазу маневара. У понедељак је изведен сценарио искрцавања мобилног ешалона. То је спектакуларан призор, када десетине хеликоптера полете у ваздух са стотинама падобранаца. Они се спуштају уз помоћ специјалне ужади, заузимају одбрамбене положаје и чекају прилаз главних десантних снага.

Вежбе „Кавказ-2020“ не одржавају се само на руским полигонима, већ и у Абхазији, Јерменији и Јужној Осетији. Током ноћи је на полигону Ашлук изведена вежба у којој је моторизована пешадија одбила напад дизверзионе извиђачке групе. Да би учествовала у маневрима, моторизована пешадија извела је марш од 800 километара у оклопним возилима.

На полигону Прудбој вежбама падобранаца пружена је подршка из ваздуха. У небо су се подигли Су-27 и Су-30СМ, који су у ваздуху срели условног противника и увежбавали гађање копнених циљева.

Најбољи призор одвијао се у водама Каспијског и Црног мора. Флота је извела вежбу уништавања условног противника на обали, а у Црном мору бродови су одбили напад у самим водама мора.

Путин је још једном одиграо одличан потез, матирао Запад и њихове тајне службе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА