Најновије

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Један од министара се одрекао фотеље у Немањиној 11?!

Не очекујем место у новој влади Србије, поручио је јуче Александар Вулин, министар одбране и лидер Покрета социјалиста, и на тај начин се и он, након Расима Љајића, министра и лидера СДПС-а, одрекао фотеље у Немањиној 11.

Влада Србије (Фото: srbija.gov.rs)

Према сазнањима, постоје шансе да Вулин не буде министар војни, али још увек постоји и могућност да преузме неки други ресор пошто се у многим кризним ситуацијама протеклих година истакао као један од најоданијих сабораца председника Александра Вучића. Иако су његови ставови некад били радикалнији од курса званичне државне политике, Вулин је показао храброст и лојалност већу од многих високих функционера из самог СНС-а.

- Председник Вучић нека намири СНС, која је добила највише гласова, остале коалиционе партнере, а Покрет социјалиста не мора да има ниједног министра у влади. Ја не морам да будем министар у влади, нема потребе, мењају се времена, мења се политика, долазе други људи, спољно-политички приоритети - поручио је он јуче за ТВ „Пинк“ и нагласио да се захваљујући поверењу Вучића „борио за КиМ, правио Закон о раду, чувао Србију од мигрантске кризе, био министар одбране“.

- Министар одбране, то је највиши степен који можете да добијете у политици. После тога не морам да будем ништа, никада више да се бавим политиком - рекао је он и додао да ће се бавити писањем, новинарством.

Ко ће бити нови министри у влади Србије, која ће бити формирана почетком октобра, зна само Александар Вучић, председник Србије и лидер СНС-а, али оно што је сасвим извесно да у новој влади неће бити четири министра са квоте напредњака.

- Одлазе Зоран Ђорђевић, Нела Кубуровић, Владан Вукосављевић, који је нестраначка личност, и Горан Кнежевић, који је сам најавио повлачење - наводе наши извори и додају да ће и социјалисти остати без својих узданица у Немањиној 11.

- Сасвим је извесно да Горан Триван и Славица Ђукић Дејановић неће бити део будуће владе. Министарским функцијама могу да се надају само Ивица Дачић и Александар Антић - истичу наши извори и додају да је још неизвесна позиција Бранка Ружића, потпредседника СПС-а и актуелног министра државне управе и локалне самоуправе.

Подсетимо, јуче је писано да Ивица Дачић, лидер СПС-а, моли Вучића за трећи ресор.

- Бранка Ружића само министарство може смирити да поново не прави проблеме и не руши Дачића у СПС-у и не компликује ионако климаве односе са СНС-ом. Зато ових дана Дачић лобира, народски речено - моли, да се обезбеди један ресор за бунтовног Ружића - казали су извори.

Ђурић: О Вашингтону кад буде озваничено

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, поводом најава да ће бити именован за амбасадора Србије у Вашингтону, није желео да говори о нечему што, како је рекао, још није озваничено и о чему тек треба да се разговара. „О томе нећу да говорим јер не би било дипломатски да се говори о нечему што још није реализовано и о чему тек треба да се разговара са земљом пријема“, рекао је он за ТВ „Пинк“.

Путин је још једном одиграо одличан потез, матирао Запад и њихове тајне службе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА