Најновије

ЕВОЛУИРАО! Некад: Спрем'те се, спрем'те, четници! Данас: Sweet home Alabama (ВИДЕО)

Да је од идеологије српског национализма до идеологије глобализма под хегемонијом САД веома танка линија, доказ је политички лик и дело Александра Вучића. Док је некада уз репертоар четничких песама претио одмаздом америчком непријатељу, данас, када баштини протестантску етику, открио је чари америчког кантри рока.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел, у посети је Београду, где је дошао са делегацијом ДФЦ поводом отварања њихове канцеларије у Београду, а угостио их је председник Србије Александар Вучић са званичницима.

Након тога, синоћ је одржана и свечана вечера на реци, а Гренел је објавио кратак видео са описом: "Срби и Американци певају о Алабами, Западној Вирџинији. Невероватно вече."

На снимцима које је поделио специјални представник америчког председника може се чути и да су две делегације уживале у америчкој музици, кантри хиту "Take me home, Country roads" и чувеној рок песми "Sweet home Alabama".

Како се може приметити, Вучић је пао у севдах, јер је, по свему судећи, договором са Американцима обезбедио себи још неко време на власти.

Потом су чланови делегација разменили поклоне. Вучић је поклонио двојици америчких званичника кутије са српским винима, док је од Гренела на поклон добио књигу "Бела кућа кроз историју".

- Хвала Ричарду Гренелу на посвећености и добром послу који обавља за цео регион. И хвала на дивном поклону - поручио је Вучић на Инстраграм профилу "будућност Србије".

Теревенка се наставила до дубоко у ноћ, а домаћини и гости су кокетирали са поштовањем социјалне дистанцу. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

А затим се Вучић похвалио како је од Трампа добио поклончић из Кемп Дејвида. Обрадовао би се он и пластичној флаши, свакако, и то представио као невероватан успех српске дипломатије и сопствени.

И ето, закључујемо како је Вучић, попут Светог Павла на путу за Дамаск, доживео просветљење, па је од четничког фолклора прешао на јенкијевски. Ево како је то некада изгледало.

Трамп преко Србије тера Путина с Балкана. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА