Најновије

ХАОС У ДС! Лутовчеви упали у просторије, ломили кутије

Бранислав Лечић, кандидат за председника Демократске странке (ДС) на изборима које организује фракција а не прихвата актуелно руководство, гласао је данас на страначким изборима на бирачком месту на општини Савски Венац.

ДС (Фото: Јутјуб)

Председник ДС Зоран Лутовац написао је на Твитеру да председник Србије Александар Вучић "покушава да организује лажне изборе у ДС".

Његова заменица Драгана Ракић поручила је јуче да нема никаквих избора у ДС и да ће против свих који учествују у обмањивању ДС и грађана бити покренут дисциплински поступак.

Недавно је у седишту ДС организован састанак између актуелног руководства и фракције, која организује изборе како би се пронашло решење проблема у вези са страначким изборима, али договор није постигнут.

Презентација прелиминарних резултата избора за председника и потпредседнике ДС најављена је за вечерас у 21 сат, а у току дана планирана је и конференција за медије Зорана Лутовца.

Из ДС су Танјугу раније рекли да су они спремни за сценарио у случају да група која организује изборе покуша да упише новоовлашћено лице у Регистар политичких странака тако што ће потражити своја права на суду, али и у међународним институцијама.

Лечић: Тачка на поделе у ДС

Кандидат за председника Демократске странке Бранислав Лечић оценио је данас да ће непосредни избори у тој странци бити "тачка на сукобе" две струје, уз напомену да - ако он победи на тим изборима - пружа руку свим демократама како би се победио апсолутизам у Србији.

Лечић је новинарима, пошто је гласао на страначким изборима, рекао је да су избори демократски процес у којем учествује 4.500 чланова, који су платили чланарину.

Ако буде већински изгласана екипа коју предводим, то значи да је изабрана политика три тачке за Србију - Европска унија, грађанско друштво и владавина права и једнаке шансе за све, коју ћу доследно спроводити, нагласио је Лечић.

Излазност на изборима завршава сваку дилему везану за ДС и то је демократски процес. Ако у то не верујемо, онда нисмо демократе, предочио је он.

Лечић је оценио да се апсолутизам прогања демократијом, а избори су легалан процес, проверив пред сваким судом, институцијом, домаћом или страном.

Овде не одлучујемо ни (Зоран) Лутовац ни ја, већ чланови ДС, рекао је он, понављајући позив свим демократама да буду заједно и формирају јаку ДС како би победили апсолутизам у Србији.

Нажалост, моја одавно пружена рука ка Лутовцу, а не само моја, већ и Видина (Огњеновић), (Драгослава) Шумарца и других је упућена ДС, али тог одговора нема. Има само избацивања, кривичних пријава, ригидности која није демократска, рекао је Лечић.

Он је најавио, уколико буде изабран за лидера ДС, да ће се странка укључити у све разговоре са европарламентарцима, јер је сваки контакт са Европом потребан и неопходан, али и са опозиционих странкама које су јој идеолошки блиске, социјалдемократске оријентације.

Он је поновио да гласачи странке доносе одлуку, потом ће се организовати изборна скупштина која ће верификовати изборе и формирати страначка тела, а потом ће се и уписати у регистар странака, односно потврдити измене у ДС.

ДС: Лажни кандидат Лечић искључен, Министарству допис

Демократска странка упутила је допис Министарству за државну управу и локалну самоуправу, како би спречила евентуално регистровање партијске фракције која данас организује изборе за председника ДС, а кандидата за то место Бранислава Лечића искључила је из странке.

Председник ДС Зоран Лутовац рекао је новинарима да иза избора стоје бивши функционери "у дослуху са режимом и циљем да се нанесе штета ДС".

Секретар ДС Душан Бинчић рекао је новинарима да изборе унутар ДС може да распише председник или Главни одбор већином чланова, а да скуп од 30-ак људи, пре више месеци, на којем је одлучено да се бира шеф странке, није легитиман, нити је могао да се представља као седница Главног одбора.

Заменица председника Драдана Ракић рекла је да се "глумац Лечић уживео у улогу кландидата за председника ДС".

Божовић: Лутовчеви упали у просторије током избора,ломили

Бивши посланик Демократске странке Балша Божовић објавио је на Твитеру да се данас догодио физички упад у централу те странке и да су поломљене кутије и поцепани изборни листићи.

Божовић тврди да су физички нападнуте чланице Изборне комисије на Старом граду.

"Ово је срамота која не може да се заборави", написао је Божовић.

Како је Танјугу речено у делу ДС који спроводи изборе за председника странке, "група батинаша из Шапца и Војводине" предвођена Драганом Ракић упала је у просторије странке у Нушићевој улици у Београду.

Више њих стоји пред вратима и не дозвољава ником да уђе, а према незваничним информацијама позвана је и полиција да реагује.

Ко црта мете на челу Вучићу, Додику и Вулину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА