Најновије

ДВЕ НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ НАСТАВИЛЕ РАТ: Има погинулих

Пакистанска војска је саопштила да су индијске трупе отвориле ватру у Кашмиру и да је у нападу настрадао један војник са пакистанске стране.

Индијска војска (Фото: Министарство одбране Индије)

Пакистанске трупе одговориле су на напад гађајући индијске положаје са којих је ватра и отворена, наводи се у саопштењу пакистанске војске. У нападу је индијској страни причињена "знантна штета", али пакистанске трупе нису пружиле више детаља.

Индијска војска је саопштила да су њене трупе одговориле на напад са пакистанске стране, који се догодио дуж контролне линије у области Раџури на југу Касмира. Војска Индије није пријавила никакву штету нити жртве, преноси Асошијетед прес.

Два суседа редовно оптужују један другог за неиспровоциране нападе у области Кашмира и кршење споразума о прекиду ватре из 2003. године. Пакистан тврди да је Индија само у току ове године прекршила примирје преко 2.000 пута.

Индија и Пакистан тврде да полажу право на део Кашмира оне друге стране. Два суседа су због Кашмира водила су два рата након стицања независности 1947. године.

О рату у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА