Најновије

МИЛОВ СВЕДОК УБИЦА И ЛОПОВ: Раскринкан сарадник црногорског тужилаштва!

Сведок сарадник у процесу за наводни покушај тероризма у Црној Гори 2016. године, Саша Синђелић, на чијем исказу је главни специјални тужилац Миливоје Катнић градио комплетну оптужбу око "државног удара", није био кредибилан како је то на суђењу било представљено.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

У то време био је у бекству због издржавања казне за убиство и крађу, које је починио у Хрватској 2002?!

Жупанијски суд у Вуковару га је, наиме 2011. казнио затвором од 21 године, да би пресуда недавно поново била потврђена. Синђелић је 2002. убио пољопривредника Мирка Фотеса, а потом му украо трактор на којем се докопао Србије.

Синђелић је месецима вешто прикривао пресуду Жупанијског суда у Вуковару и у подгоричком Вишем суду износио лажи против Андрије Мандића, Милана Кнежевића и других окривљених у процесу "државни удар", а што је довело до првостепене пресуде којом су они осуђени на по пет година затвора, а неки чак и више. Спорно у свему овоме је да ли је специјални државни тужилац Миливоје Катнић знао кога проглашава сведоком сарадником, дајући му епитет кредибилног сведока, упркос обелодањивању чињенице да је Синђелић осуђен на 21 годину затвора и да је за њим званични Загреб расписао потерницу. Нажалост, нико се тим поводом није изјашњавао, па ни председница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица, јер да јесте, њему би се по слову закона морао одузети статус сведока сарадника.

У Демократском фронту су указивали да је у тренутку убиства Синђелић служио војни рок у касарни у Рашкој, која је у то време припадала Другој армији Војске Југославије, чија је команда била у Подгорици и да му је у војном суду у Подгорици суђено за дезертерство. Врх тог политичког савеза тражио је да се провери ко је тада био судија тог суда, алудирајући на садашњег специјалног тужиоца Миливоја Катнића, коме је Синђелић "пао на памет" као потенцијали саиграч у "процесу века".

Осуђени убица најпре је био осумњичен за стварање криминалне организације која је 16. октобра 2016, на дан парламентарних избора у Црној Гори, требало да изазове државни удар и наводно ликвидира тадашњег председника Владе Мила Ђукановића, да би потом постао сведок сарадник Специјалног тужилаштва. Његово лажно сведочење било је окосница за пресуду Вишег суда у Подгорици.

Након што је завршен првостепени поступак, Синђелић је отишао у Србију где је остао неколико месеци, да би се потом вратио у Црну Гору због, како је тврдио, "страха за своју безбедност". Затражио је овде азил, али је његов захтев одбијен. Апелациони суд је одбио као "неосноване жалбе" и потврдио одлуку Вишег суда у Подгорици којом је одлучено да се Синђелић изручи Хрватској због издржавања 21-годишње казне на коју је осуђен због убиства у тој држави.

После злочина на трактор

У пресуди се наводи да је Жупанијски суд у Вуковару потврдио ранију казну Саши Синђелићу од 28. априла 2011. године због тешког кривичног дела - убиства и крађе 6. октобра 2002. од 21 године затвора.

У судском документу се, поред осталог наводи да је Синђелић дошао својим аутомобилом "мерцедес" у земљишни предео Церије, који се налази у Дреновци, где је у то време своју земљу орао Мирко Фотес:

- У намери да га усмрти и одузме му трактор, Синђелић му је пришао с леђа и из аутоматске пушке испалио у њега четири метка. Синђелић је трактором побегао у Србију…

Азербејџан напада турским дроновима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА