Најновије

САМО ЈЕДЕ! Амерички амбасадор дегустирао домаће специјалитете у Пријепољу (ВИДЕО)

Амерички амбасадор у Србији, Ентони Годфри, дефинитвно је љубитељ српске домаће хране, а то је показао већ неколико пута. У који год део наше земље да оде, не пропушта прилику да проба специјалитете специфичне за тај крај.

Ентони Годфри (Фото: Твитер видео)

- Видели смо да се паркирају аутомобили са дипломатским таблицама, изашло је обезбеђење, а касније и амбасадор са преводиоцем. Рекао је да је већ чуо за "Махову пекару" и да је зато одлучио да сврати и проба наше специјалитете. Узео је пет ћевапа на кајмаку у лепињи и сео ипсред пекаре, као сав обичан свет. Инсистирао је да плати, а радници је на поклон дао значку на којој су уцртани симболи наше две земље - рекао је Салко Бајрамовић власник пекаре.

Нема сумње да Годфри на најбољи могући начин упознаје Србију, а како другачије него преко хране по којој је наша земља препознатљива. Претходно се одушевио лесковачким роштиљем, мућкалицом и храном студенткиње из Врања. На друштевним мрежама често се збијају шале на рачун његове "јешности", али очигледно је да он томе не придаје велики значај.

Бајрамовић каже да је видео и негативне коментаре пошто је амбасадор јео у његовој пекари и тим поводом истиче да је Годфри веома пријатан човек.

- Изузетно је љубазан, великодушан и пријатан, и заиста није никакав грех уколико је љубитељ доброг залогаја. То може за све нас да буде само плус, јер ће се за нашу храну чути и ван граница Србије - каже Салко из Пријепоља.

Махова пекара постоји већ 100 година и место је у које на путу за Црну Гору свраћају и бројни туристи. Постала је симбол града на Лиму, а након Годфријеве посете најпродаванији су свакако ћевапи на кајмаку.

Азербејџан напада турским дроновима Више о томе ОВДЕ.

Извор: Рина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА