Најновије

НАЈПРЕ СА АМФИЛОХИЈЕМ, ПА СА ДФ: Други круг преговора за нову Владу ЦГ

Кандидат за мандатара Здравко Кривокапић почеће данас други круг преговора о формирању Владе Црне Горе са лидерима Демократског фронта, а како сазнаје "Побједа" он је у понедељак увече, уочи тог састанка, разговарао са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Кривокапић и Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Састанком са лидерима Фронта Кривокапић започиње серију разговора са председницима свих странака које чине тројну коалицију.

Више извора "Побједе" из коалиције „Заједно за будућност Црне Горе" казало је да ће се таквим приступом, који је битно другачији у односу на досадашњи, покушати да се обезбеди већа ефикасност у преговорима, преноси РТЦГ.

"Мандатар саставља свој тим и разговараће са свим председницима странака унутар тројне коалиције па затим и са НВО сектором и независним интелектуалцима", казао је раније "Побједин" извор.

Потписима 41 посланика стекли су се услови да шеф државе Мило Ђукановић и званично предложи Кривокапића за мандатара.

Према незваничним сазнањима "Побједе", преокрет у преговорима који је довео да се за 12 сати од ћорсокака дође до избора председника парламента и потписа подршке за мандатара доводи се у везу са снажним притисцима базе, медијским спиновима, али и притисцима са стране, укључујући и централу СПЦ у Београду и званични Београд, али и контроверзног бизнисмена Миодрага Давидовића.

Такав расплет утицаће да ће Демократском фронту у новој влади вероватно ван домашаја бити Министарство одбране, Министарство спољних послова и Министарство правде.

Могуће је да ресори правде и финансија припадну невладином сектору о чему је већ било најава у медијима. ДФ ће због тога у новој влади моћи да рачуна на Министарство саобраћаја, Министарство одрживог развоја, као и на ресоре културе и просвете.

А шта је са новом владом у Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет/Побједа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА